Wat zijn mijn rechten wanneer mijn huisbaas opeens eist dat mijn vaatwasser wordt ontkoppeld uit mijn keukenblokje?

Mijn huisbaas kwam vandaag naar mij toe en zei dat de afvoer niet gemaakt was voor de afwatering van de vaatwasser. Daarnaast gaf hij aan dat bij lekkage de onderburen overal lekkage hadden vanwege de houten vloer. Hij gaf aan dat ik zelf vakkundig mijn keuken mocht betegelen en waterdicht maken en dat het dan wel kon. Hoewel het dan nog steeds een probleem zou zijn met de afvoer. De afvoer kon de druk niet aan van de afwatering. Ik heb echter deze vaatwasser al een jaar in gebruik.

Ik woon in een groter kamer van 70m2 met een keukenblokje met wastafel. Ik zelf heb er een koelkast en vaatwasser geplaatst. (Zie foto)

Mijn huisbaas heeft mij een week de tijd gegeven voor een oplossing.

De vaatwasser is echter door een vakkundig loodgieter aangesloten en die voorzag geen problemen. Toen ik zei dat lekkage hoorde bij de inboedelverzekering, zei hij dat hij daar niets aan had en dat de vaatwasser gewoon weg moet.

Wat zijn mijn rechten?

Toegevoegd na 50 seconden:
Ik ben niet van plan om afstand te doen van mijn vaatwasser..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je huisbaas kan geen rechten op zijn eis doen gelden. Sterker nog: hij dient ervoor te zorgen dat de afvoeren berekend zijn op normaal huishoudelijk gebruik inclusief huishoudelijke apparaten die voor gewoon gebruik toegelaten zijn. Mochten die afvoeren gebreken vertonen dan moet hij ze laten herstellen of aanpassen voor zijn rekening. Als huurder ben je wel verplicht om dergelijke apparaten deugdelijk aan te sluiten en ervoor te zorgen dat die geen overlast kunnen veroorzaken. Verder gaat je verplichting niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100