Hoe werkt een volumeknop?

Ik snap ook wel dat als je aan het knopje draait dat het geluid harder of zachter wordt. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is simpel gezegd een variabele weerstand... Die draai je groter of kleiner in weerstand... Meer weerstand minder stroom, minder stroom minder geluid... en andersom... Simpel uitgelegd...

De volumeknop is een regelaar. Net als een kraan. Hoe verder je 'm opendraait, hoe meer er door heen kan. Het is een regelbare weerstand. Hoe meer weerstand (knop linksom) hoe minder geluid.

Volgensmij is het een variabele spanning. Als je het volume omhoog draait, verhoog je de spanning, waardoor er meer elektriciteit kan lopen en de magneet harder door de spoel kan schieten waardoor er harder geluid ontstaat.

Barts3cundo geeft het enige juiste antwoord. Het is een weerstand in een potmeter. Zie onderstaande link voor meer info en werking hiervan. Even naar beneden scrollen naar 'potmeter'.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/29462

hetzelfde als hoe een kraan werkt.

Het is een knop die de spanning op de uitgang van je versterker regelt. Door de spanning te verlagen zal de stroom afnemen. Als je het zou regelen over de stroom(Amperes) zal de weerstand in de versterker heet worden. Dus wordt het op de spanning (Volt) geregeld.

Bronnen:
De wet van Ohm

kijk is http://nl.wikipedia.org/wiki/Volumeknop Heel simpel dus. Weer een punt verdiend Dank je.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100