Lamp brand terwijl die uit staat. Is dit veilig?

Ik heb een tafel lamp waar de verlichting heel zwak brand (alleen te zien in het donker) terwijl de lamp uit staat, als ik de stekker eruit trek stopt die met branden.
Ik denk dat dit altijd al geweest is maar het me nooit is opgemerkt omdat ik er altijd een gloeilamp in had zitten. Sinds kort heb ik er een led lamp inzitten en omdat deze minder stroom nodig heeft blijft die dus branden.
Ik me vroeg me dus af of dit wel veilig is. Op de foto zie je de lamp vaag branden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga er maar vanuit dat jouw tafellamp energie lekt. Als je de stekker uit het stopcontact haalt dan komt er geen stroom meer bij de lamp en dan gaat hij dus inderdaad uit. Als je hem met de schakelaar uit zet, dan blijft er een klein beetje stroom aanwezig, net zo-iets als een lekkende kraan. Omdat je nu een LEDlamp hebt die weinig energie nodig heeft, kan je het zwakke licht nog steeds zien, maar voor je gloeilamp was het te weinig. Het is dus geen gratis energie, maar een vorm van lekkage, die je gewoon zelf betaalt. Helaas, geen goudmijn dus ;) Toegevoegd na 2 minuten: Ik was vergeten op je vraag te antwoorden. Nee, in principe is lekstroom niet veilig, omdat je daar zelf geen controle over hebt. Je kunt dus echt beter de stekker uit de wandcontactdoos halen, dan weet je zeker dat je stroom lekt.

İk denk dat er nog energie in het led lampje gespaard is waardoor die blijft branden

Zit er misschien een dimmer tussen led met een gewone dimmer is geen goed idee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100