Thee over je laptop-toetsenbord. Enkele toetsen beginnen wat stroef te worden. Wat nu?

Het is erg irritant typen. Heeft iemand een tip hoe ik dit kan oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

mazzelaar zeg dat alles dan nog werkt maar dat is toch wel een precies werk je dat je beter kunt over laten aan laptop reparateur . je kan het hele toetsenbord laten vervangen maar dat is nogal prijzig maar de toetsen los halen is ook erg link en grote kans dat je uiteindelijk toch het hel bord moet vervangen niet zelf aan prutsen maar echt even naar de laptop reparateur

ik zou kijken of je misschien wat met een verzekering kunt doen. En zeker niet zelf aan gaan prutsen zoals eerder al werd gezegd.

Van elk laptopbordje kun je een vastzittende toets aan de onder- of bovenkant opwippen met een kleine fittingschroevendraaiertje en eruithalen. Dit gaat in 2 stappen dus eerst onder en dan boven - of andersom. In het centrale gaatje zit soms een veertje - bij laptops meestal nooit. Maak het knopje schoon met een in wasbenzine gedrenkt oorstokje en met de andere kant van het stokje maak je het nu zichtbare busje mee schoon, de binnenkant niet te diep gaan en gebruik vooral WEINIG vloeistof. Dan knopje op zijn plaats klikken maar niet in 1 keer recht: eerst onderkant inklikken en pas daarna de bovenzijde, of andersom wat het makkelijkst gaat.

De toetsen weer echt 'gangbaar' maken gaat zo goed als zeker niet lukken. De rommel zit IN het toetsmechanisme, en daar kom je niet bij. Je kunt door blijven werken en hopen dat de stroefheid vanzelf weer verslijt. Toetsenbord vervangen is zeker een optie, afhankelijk van merk en type laptop kan de prijs zowel knap hoog als zeer aanvaardbaar zijn. Dat dus eerst even goed controleren! Een extern toetsenbord aansluiten is ook nog een mogelijkheid, zo hoef je het stroeve toetsenbord alleen onderweg te gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100