Bestaat er een drukknop schakelaar die een bepaald aantal minuten stroom doorgeeft?

Ik zoek een schakelaar die, als je erop drukt, een x aantal (bijvoorbeeld 20) minuten een elektrische verwarming aanzet en na afloop van de tijd de verwarming uitschakelt.

Het is om te voorkomen dat huurders in een vakantiewoning een week lang de badkamerkachel laten branden, met alle gevaren en kosten van dien.

Als er een alternatieve oplossing is om dit te voorkomen, is een antwoord ook van harte welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die bestaan, je hebt er die je in een normaal inbouwdoos in kan bouwen. Als je b.v bij www.conrad.nl zoekt naar tijdschakelaar dan vind je er verschillende. Zie onderstaande links, een elektronische voor max. 8 minuten en een draaiknop voor maximaal 30 minuten Beide kunen ook een verwarming schakelen (16A)

Bronnen:
http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_n...

Je hebt ook van die knoppen in gemeenschappelijke trappenhuizen voor het licht, dus er zal vast wel iets op te vinden zijn. Ga eens informeren bij een installateur, misschien is het eenvoudiger dan je denkt

je kunt een schakeling maken met een timer. dit is een relais wat wordt ingeschakeld door een drukknop en uitschakelt na de ingestelde tijd. je kunt dit in en klein kastje in de buurt van je kachel hangen. Risico blijft dat mensen constant op het knopje blijven duwen. je kunt ook een thermostaat opnemen in de schakeling. dan schakelt je kachel uit bij de ingestelde temperatuur.

als je het zelf wilt maken is hier een schakeling met een buzzer . Ipv de buzzer zet je gewoon een relais.

Bronnen:
http://www.circuitsonline.net/schakelingen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100