Ik zit 4 dgn p.w, 9 uur p.dag, op een werkplek waar het geluidsniveau op 110 db zit met een frequentie van 48KHz. Je hoort dus amper iets. Schadelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

lijkt me duidelijk schadelijk omdat je er frequent mee geconfronteerd word . dat kan lijden tot ,wat men noemt, fabrieksdoofheid.

Dat is zeer zeker schadelijk, als ik jou was zou ik zo snel mogelijk voor gehoorbescherming zorgen. Deze bescherming is verplicht vanaf 85 dB en dient door de werkgever verstrekt te worden.

Bronnen:
http://www.allesopeenrij.nl/index.html?pag...
http://www.arbohaarlem.nl/pbm2.html

Je gehoor is ongevoelig voor die frequentie, je activeert geen enkel actief gebied, dus de frequentie is onschadelijk. Je hoort dus niet amper iets, je hoort niets. En als je toch wat je hoort ligt dat in het hoorbare gebied en kan niet de genoemde frequentie van 48 kHz zijn. Mischien moet je het geluidsniveau in een ander frequentiegebied ook eens controleren. Hoe is die 110 dB eigenlijk gemeten?

Ik denk dat je trommelvliezen de trillingen niet verwerken en ze ook niet in trilling komen. Maar wellicht hebben de trillingen wel op andere weefsels van je lichaam invloed. Namelijk de echografie werkt met frequenties van 1 mhz tot 10 mhz (dus veel hoger) die ze los laten of een lichaam of zelfs babys in de buik. Het lijkt me dat zo`n apparaat niet schadelijk is omdat het zoveel in de medische wetenschap wordt gebruikt. het meest waarschijnlijke is dus dat de 110db op 48 khz ook niet schadelijk zal zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100