Hoe heet dit soort schakelaar in het Nederlands?

Ik heb een aantal schakelaars nodig van een bepaald type. Het is zo'n schakelaar die niet zozeer schakelt, maar eigenlijk de kring onderbreekt of de kring rond maakt, zoals bijvoorbeeld een deurbel. Of zoals de reset knop van de computer. Heb al op conrad.nl gekeken maar daar is zoveel keuze.. In het Engels heet het "push to break" switch.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De drukknop van een deurbel of de resetknop van een computer is een drukschakelaar met maakcontact, de knopjes met verbreekcontact werken juist andersom. Er bestaan ook drukknoppen met een wisselcontact, die kun je dus voor beide doeleinden gebruiken. Een eigen benaming in het Nederlands is er niet, je kunt het omschrijven als een terugverende drukschakelaar met maak-, verbreek- of wisselcontact. De keuze voor het juiste type moet je laten afhangen van de volgende criteria: de stroom die je wilt schakelen de spanning die de contacten voeren (veiligheid) het bedieningsgemak de levensduur (degelijkheid) de inbouwmogelijkheid de aansluitmogelijkheden (soldeer, schroef of klem) vormgeving: (esthetische eisen, hufterproof, waterdicht, gasdicht, ingebouwde controlelampjes, tekstraampjes, beveiligingsklepjes) contactbezetting (diverse combinaties van maak- breek- of wissel op 1 knop) de prijs Als je aangeeft waar je de knoppen voor wilt gebruiken kan ik je eventueel een model aanraden.

drukschakelaar

Het heet gewoon een drukknop, of een schakelaar. De Nederlandse vertalen voor jou Engels term is een verbreekknop of een verbreekschakelaar. Dus geen maak contact, maar een verbreek contact. Ook wel Normally Closed, of normaal gesloten, of NC.

Dit is een momentschakelaar !Kontact bij drukken en wanneer je lost is er geen contact .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100