Waarom werkt 't ene DIN-keyboard wel op een USB-poort maar de andere weer niet?

Dat doe ik dan met een adaptertje van DIN naar PS2 en weer van PS2 naar USB. Met dezelde PC en tussenstukjes werkt 't wel met 't ene DIN-keyboard, maar nu net niet met deze ene die zo lekker typt (lekkere klik ipv doffe aanslag zoals nu altijd gebruikelijk is)... Hij wordt wel gedetecteerd en Windows(XP) geeft ook geen fouten, maar aan de regelmatig gek knipperende lampjes (CAPS, SCROLL, NUM) is al te zien dat er iets mis is bij deze Chicony KB5191. 'T is ook niet zo dat ie niet meer werkt op een antieke DIN-PC.

Weet jij het antwoord?

/2500

Weet je zeker dat de PS2 naar USB adapter ook voor toetsenborden is en niet voor PS2 muizen? PS2 aansluitingen kunnen meestal niet 'on the fly' worden aangesloten en de pc moet dan worden herstart. Evt. is het spanningsniveau of stroomverbruik van het DIN-toetsenbord groter dan dat door de USB-via-PS2 geleverd wordt?

Standaard is niet zo standaard als we allemaal wel eens denken. De reden dat het niet altijd werkt komt dus vanwege het niet altijd naleven van de standaarden. Gelukkig gebeurt dit steeds minder, koop een beetje bekend merk en in de regel werkt het dan wel goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100