Is het beter om je laptop uit te schakelen of om hem op standby te laten?

Ik vraag me dit af aangezien ik mijn laptop een aantal keer per dag opstart en afsluit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor de levensduur van de laptop maakt het niet uit. Voor de batterij een beetje. Als je de laptop niet aan netsroom hebt hangen is het beter om de laptop uit te schakelen. De standby (slaapstand) vraagt een klein beetje stroom. VOordeel is dat de laptop heel snel start en je verder kunt waarmee je gebleven bent. Als ik in de trein zit en moet overstappen vind ik het in standbye stan zetten handiger. Ook al omdat ik alleen het scherm hoef dicht te klappen. Op het werk in de lunchpauze laat ik de laptop gewoon aan (op netstroom). Eventueel vergrendel ik het systeem (beveiliging). 's avonds zet ik de laptop helemaal uit. Of het beter is, hangt m.i. vooral af van wat je ermee wilt doen. Om stroom te besparen is het beter om uit te schakelen als je helemaal klaar bent en aan te laten als je aan het werk bent (op netstroom).

Ik zou persoonlijk voor standby kiezen, dan is ie elke keer veel sneller opgestart. Nadeel is dat je dan de accu sneller leeg trekt als ie niet op je adapter is aangesloten.

Persoonlijkzet ik hem/haar altijd uit! Al die apparaten die standby staan vreten natuurlijk wel stroom!

Ik klap hem ondertussen altijd dicht. Bij mijn laptop moet ik internet nog apart opstarten en dan is het net wat antwoordman zegt wel handig dat ie snel weer opstart omdat ik anders steeds weer ook opnieuw internet er bij op moet starten. Ik ben hem ook wel eens vergeten uit te doen wanneer ik naar bed ging en de volgende morgen startte hij dan net zo snel weer op en had ie heel weinig batterij verbuikt. Echt goed zal het wel niet zijn maar ik heb er tot nu toe nog nooit problemen mee gehad.

Eigenlijk laat ik computers altijd aan staan tenzij ik op vakantie ga ofzo maar ik zit ook altijd te downloaden stand-by kost trouwens maar 1% van het vermogen van een pc die je gewoon aan hebt staan slaapstand kost een te verwaarlozen hoeveelheid energie. Voor de computer is het beter hem niet zo heel erg vaak aan en uit te doen.

Je kunt hem net zo goed stand-by laten staan. In de diepste slaapstand verbruikt dat verwaarloosbaar weinig stroom. Wel is het beter om je laptop niet helemaal permanent aan te laten staan. Soms wordt het systeem na een tijdje wat minder stabiel. Als je dat merkt, is het beter om even te rebooten. Of anders eens per week standaard te rebooten, of bijvoorbeeld de laptop 's avonds, als je hem zeker niet meer gaat gebruiken, uit te zetten. Maar meerdere malen per dag uitzetten, dat is nergens voor nodig. Gewoon zo instellen dat hij stand-by gaat als je hem dichtklapt is het meest praktische.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100