Kan ik een 550 mAh AAA-batterij vervangen door een 650 AAA-batterij?

mAh staat toch alleen voor het laadvermogen aan Amperes per uur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan je apparaat zal dan iets langer meegaan.

Het kan zonder probleem, het is overigens niet Ampères PER uur, maar Ampère MAAL uur, kortweg Ampère-uur. Er staat dan ook geen schuine streep in de eenheid mAh. Het is bij voorbeeld het aantal mA die de batterij gedurende 1 uur kan leveren, of het aantal uren dat de batterij 1 mA kan leveren.

dat kan volgens mij inderdaad mAH staat trouwens voor mega Ampere per uur (uur is in engels hour) Toegevoegd na 30 minuten: koosknip wees mij erop dat ik deze vraag fout heb beantwoord. een grote M staat namelijk voor mega, een kleine m voor mini. dus het gaat hier zoals in de vraag staat beschreven over milli Ampere per uur hoop dat ik hierdoor geen fouten de wereld in heb geholpen!

Ja hoe hoger de mAh hoe langer je met de batterij kan doen, voor AAA batterijen kan dat zelfs tot 1000mAh en voor AA batterijen tot 2700mAh. Eneloop batterijen zijn op dit moment het best, die ontladen bijna niet;

Bronnen:
http://www.batterijenhuis.nl/ENELOOP-N_grp...

ja dat kan, het heeft niets te maken met het voltage maar met de amperatie, hij zal langer mee gaan dus

Ja hoor, je hebt helemaal gelijk. Het duurt alleen iets langer voordat hij volledige is opgeladen. Maar hetzelfde geldt voor het ontladen.

Ja hoor , kan gewoon , tot 800mah kunt u ze gebruiken , hier een leuk stukje: https://www.batterijenstunter.nl/blogs/nieuws/aaa-en-aa-oplaadbare-batterijen-voor-dect-telefoon/

Bronnen:
https://www.batterijenstunter.nl/blogs/nie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100