Maakt de positie van de sensor en magneet (dicht bij de wielas of dicht bij de velg) wat uit voor het juist berekenen van de afstand en snelheid?

Uiteraard moeten de sensor en de magneet op de zelfde hoogte zitten maar als je ze dicht bij de wielas plaatst maakt het magneetje een korter rondje als dat je de sensor en magneet meer naar boven plaatst (naar de velg toe) dan legt hij een grotere afstand af. Hoe werkt dat in combinatie met de ingevoerde wielmaat? En hoe berekent de fietscomputer dan de juiste snelheid. Van die dingen ja........

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat maakt niets uit. De snelheid van de magneet is hoger bij de velg, maar de afstand die hij dan aflegt is ook groter. Bij de as is de afstand kleiner en de snelheid lager. Daardoor doet de magneet, waar hij ook zit, altijd exact even lang over een rondje. Het enige wat de sensor doet is tellen hoe vaak de magneet langskomt per minuut. De computer heb je verteld hoe groot het wiel als geheel is, daardoor kan hij uit die informatie snelheid en afstand afleiden.

Of je de magneet nu vlak bij de wielas plaatst of dicht bij de velg ze zullen elkaar op hetzelfde moment passeren. Probeer het maar eens uit met 2 magneten/sensoren.

Dat maakt niet uit. Een wiel draait aan de buitenkant uiteraard niet sneller dan aan de binnenkant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100