is in amerika alles goedkoper

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee wiet is veel duurder

Sommige dingen wel, kijk bijvoorbeeld eens naar het merk Apple. Dat is veel goedkoper dan in Nederland.

Louis vuitton is duurder

Zorg is duurder!

Huizen zijn op bepaalde plekken een koopje. Het is alleen lullig dat het huizen zijn van mensen, die de klos zijn van de crisis. Dofa

Je zal daar maar niet ziek worden... + Uggs zijn wat goedkoper, en apple ook wat.. Verwacht maar niet teveel van Amerika :)

Shoppen qua merkkleding enzo is goedkoper. Maar uiteindelijk heeft ook daar alles zn prijs.

Nee, nooit kan ALLES maar dan ook echt ALLES goedkoper zijn. Dus nee.

Sommige dingen wel, bijv. Doe van Apple, dan maak je voor ipod touch ongeveer 100€ winst

Nee niet alles is goedkoper maar omdat de euro hoger ligt is het voor ons wel goedkoper

Ligt eraan, de dollar veranderd elke dag van waarde. 1 U.S. dollar = 0,687379709 Euro

Zeker niet. goederen vaak wel, ook kennen ze minder belastingen op goederen. Accijnzen kennen ze niet, en ook verzendkosten zijn best laag. Maar; ook bij online kopen in de VS, is er toch best vaak wat aan de hand, met kwaliteit vooral. Of men spiegelt de producten vele malen beter af, dan ze zijn. Ik koop op ebay liever in Azie. de VS mijdt ik vaak liever.

Alle apple producten zijn hier in de VS bijna dezelfde prijs in $ als wij in NL hebben in €, maar hier ligt alles in de winkel zonder BTW (welke slechts 7% is) Met een Koers van 1,45 op dit moment komt een iPad dan op €368,- i.p.v. €477,- in NL. Verse groente is heel duur hier in de VS, vlees is goedkoop en erg goed. Merkkleding is heel erg goedkoop, zeker als je outlet koopt. Een Levi jeans koop je dan voor nog geen €20,-

De make-up sowieso! Ik ben daar geweest en heb de prijzen vergeleken. De Maybelline Colossal mascara kost hier rond de 13 euro, terwijl hij in Amerika maar 6 dollar kost.. Reken dat maar eens uit! Ik vond het erg goedkoop, maar de dollar stond toen ook laag, en 1 euro was 1,40 dollar..

Gemiddeld genomen kun je zeggen dat luxe-producten in de VS goedkoper zijn, en dagelijkse boodschappen duurder. Uit eten kost er een prikkie in vergelijking met Nederland, maar als je zelf een voedzame maaltijd in elkaar wil draaien ben je een stuk duurder uit dan in Nederland. Ongeschoolde arbeid is ook goedkoper, de lonen voor dit soort werk zijn lager en de sociale zekerheid is minimaal. De benzine is zeker veel goedkoper.

Je kunt niet zeggen 'Ja, in Amerika is ALLES goedkoper.', maar er zijn zeker wel dingen die goedkoper zijn. Dit heeft te maken met de dollarkoers. Ik zal hieronder wat punten op een rij zetten van dingen die goedkoper zijn of juist duurder. :) Goedkoper: - Benzine - Kleding (Vaak zijn er ook sales met hele goede deals, ook in 'merk'kleding merk je verschil.) - Consumentenelektronica - Bepaald voedsel, typisch Amerikaanse etenswaren. (De gezondere producten, denk aan groente, fruit, brood is er weer veel duurder dan hier.) - Bloemen en planten. (Dit ligt ook aan het seizoen, net als met groente en fruit ook.) - Verzorgingsproducten - Medicijnen Duurder: - Ziektekostenverzekering is ontzettend duur! De gezondheidszorg schijnt ook 2x zo veel te zijn als in NL + het feit dat uit onderzoek is gebleken dat de zorg slechter is dan hier. - Als je planten en bloemen in de verkeerde tijd koopt, zijn deze ook erg duur. - De property tax (onroerend goed belasting) is gemiddeld hoger dan in Nederland. Dit ligt eraan in welk gebied/staat je woont. - Juist de hele kleine dingen in een supermarkt zijn erg duur. Dingen waarvan je het niet zou verwachten. Bijv. Thee of Senseo koffie-pads. Deze waren zeker 3x zo duur. Zoals je ziet is niet alles goedkoper, maar ook zeker niet alles veel duurder. Ik hoop dat je iets aan dit antwoord hebt. :)

In verhouding is alles goedkoper vanwege de lage stand van de dollar. Importeren vanuit de USA is nu een goed idee.

Al eerder gezegd: hangt af van de koers waarde. Voor de Amerikanen zelf, as I'm told, is het leven er wel duur. Bovendien is de US failliet. Maar da's een ander verhaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100