Hoe werkt een Senseo apparaat?

Het water moet eerst koken, maar als het dan gekookt heeft voelt het waterreservoir niet heet aan!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Theewater wordt gekookt. Koffie daarintegen wordt gezet met heet, maar niet met kokend water. Een Senseo checkt eerst of er water in de tank zit, dat loopt in het kleine boilertje (voor 2 koppen) en wordt verwarmt. Als het water heet genoeg is, wordt dit door het filter gepompt/geperst en komt er koffie uit. Het water in het reservoir blijft gewoon kamertemperatuur. Het pompje loopt een vaste tijd (bij de oude modellen was deze tijd met een schroevendraaier in te stellen; of dat nu nog zo is?). De dichtheid van de koffie en de pad bepaalt dan de sterkte en hoeveelheid koffie per kopje.

het boilertje is goed geisoleerd

Er zitten GEEN verwarmingselementen in het afneembare waterreservoir. Bij het in gebruik stellen neemt het apparaat water op en verhit het water. Als het lampje in de aan/uit knop niet meer knippert dan kan men een keuze maken voor 1 of 2 koppen of 1 grote mok. Het verhitte water wordt onder druk door de koffiepad- houder geperst. De padhouders moeten met regelmaat schoongemaakt worden evenals het ontkalken van het apparaat met de voorgeschreven middelen. (geen azijn)

Klopt. Het water uit het externe reservoir gaat naar een intern reservoir waarin het verhit wordt tot tegen het kookpunt. Dat is voldoende voor een paar kopjes koffie, waarna iedere keer het water wordt aangevuld uit het externe reservoir.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100