Uit welke delen bestaat een föhn en hoe werkt een föhn precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een föhn kun je zien als een elektrisch straalkacheltje met een ventilator. De stroom gaat door een vrij dikke draad die de juiste weerstand heeft om flink heet te worden. De ventilator blaast omgevingslucht via die hete draad door de uitstroomopening naar buiten. Zo kun je de stroom van warme lucht op de gewenste plek richten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Haardroger

Een gloeidraad, een ventilator, een schakelaar en een bi metalen beveiliging allen tezamen gebracht in een kunststof of metalen behuizing. Voorts nog een elektrasnoer 2 of 3 aderig en een stekker al of niet met randaarde. De electrische stroom laat de gloeidraad gloeien en stuwt die naar de uitblaasopening door de ventilator.

De föhn bestaat uit gloeidraden en een ventilator. De lucht komt eerst langs de ventilator, daarna langs de gloeidraden en vervolgens wordt het aan de voorzijde van de föhn uitgeblazen. Op deze manier stroomt er koude lucht langs de ventilator zodat de ventilator niet te warm wordt. Om oververhitting te voorkomen is vaak een beveiligingssensor ingebouwd. Die laat de föhn afslaan wanneer de temperatuur een bepaalde waarde overschrijdt. De föhn wordt dan pas weer bruikbaar nadat hij volledig is afgekoeld.

Bronnen:
http://www.vergelijk.nl/info/product_haard...

In het Engels: http://tlc.howstuffworks.com/style/hair-dryer1.htm

Bronnen:
http://tlc.howstuffworks.com/style/hair-dryer1.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100