`hoe zet ik een radio gestuurd horloge weer op tijd na vervanging van de batterij

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eeeh....het idee is toch dat het horloge zichzelf een paar keer per dag via een radiosignaal in de buurt op tijd zet ?? Hier een willekeurige handleiding voor een dergelijk horloge ; daarin wordt inderdaad ook gesproken over handmatig gelijkzetten als er geen radiosignaal in de buurt is

Bronnen:
http://www2.produktinfo.conrad.com/datenbl...

Gewoon even wachten. Als het horloge voldoende informatie heeft verzameld, loopt het weer gelijk. Er zijn ongetwijfeld verschillende systemen, maar op bijgaande link lees je van alles over DCF77, de tijdzender in Duitsland die een groot deel van Europa voorziet van de exacte tijd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/DCF77

Gewoon even wachten en dan wordt weer de juiste tijd aangegeven.

De juiste zender kiezen.

Men kan de tijd met de hand instellen (zie daarvoor de handleiding van het horloge), maar meestal gebeurt dit na een paar minuten automatisch (staat ook in de handleiding). Zorg er wel voor, dat het horloge het signaal ook kan ontvangen (door het bij het raam te leggen bv). Sommige horloges zetten om maar 1x per dag de tijd (m 0:00), soms werkt de tijdsynchronisatie alleen de eerste 10 minuten na het inzetten van de batterij.

Handleiding stond bij mijn horloge op de binnenzijde van het achterdeksel. Na plaatsen batterij, druk een keer op de instel knop, daarna de knop ingedrukt houden tot de wijzers op 12uur staan. Daarna 1 keer de andere knop indrukken zodat radiografisch symbool zichtbaar wordt. Nu wachten, wijzers gaan automatisch in de goede stand staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100