ik heb een postweegschaal met batterijvoeding.Nu wil ik een trafo gebruiken als voeding.De schaal geeft aan 9V 100mA.Hoe ver mag ik met mA afwijken?

Toegevoegd na 4 uur:
Op de trafoos die ik ken staat als uitgangssymbool gelijkstroom ,dus geen zorgen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat maakt helemaal niets uit, als de spanning (Voltage) maar klopt. De weegschaal neemt net zoveel stroom als nodig is om te functioneren. Als je maar niet beneden de 100 mA komt, want dan doet hij het niet goed meer.

Je mag er een voeding aanzetten die mee mA's geeft dan de weegschaal gebruikt. Bij minder mA's zal de weegschaal niet of niet goed functioneren. Ze gebruikt niet meer dan dat ze nodig heeft........

Als die trafo meer dan 100mA kan leveren dan is dat niet het probleem. Wat het grote probleem zal zijn is dat een trafo wisselspanning is (AC) en je weegschaal zal gelijkspanning zijn (DC). Dat gaat niet op elkaar. Helaas, ik ben bang dat het niet zal gaan werken.

niet zo veel

hoi Carel, een keukenweegschaal trekt niet zo veel stroom, dus als de spanning goed is, lukt het wel. De spanning heeft ook nog een vorm, en daarover heb ik nog niemand gehoord. uiteraard is er AC (wisselstroom) en DC (gelijkstroom) DC heb je in soorten, ongestabiliseerd en gestabiliseerd. De mate van stabilisatie heeft ook grote invloed. kortom: gewoon proberen! let wel op de polariteit van de stekker. als je + en - verwisselt dan gaat de weegschaal stuk. (bij wisselspanning heb je geen + en - dat is altijd goed.) veel suc6 groeten, Dré

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100