Wat is het verschil tussen een female en male Display port?

Het gaat om de onderstaande artikelen. Ik wil van mijn Imac naar mijn tv streamen via HDMI met een van die kabels maar welke?

http://www.miniinthebox.com/nl/hdmi-female-naar-mini-display-port-video-kabel-voor-mac-book-air-mac-book-pro-ea_p501627.html
http://www.miniinthebox.com/nl/mini-displayport-male-naar-hdmi-female-adapter-kabel-voor-macbook-15cm_p1553498.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het witte kabeltje staat er dat de MIni Displayport male is. Het HDMI gedeelte is bij het witte kabeltje female. Bij de zwarte is dit ook het geval. Alleen staat het er andersom wat wellicht verwarrend kan zijn. Beide kabeltjes zijn dus identiek en kan je beide gebruiken. De HDMI-input is female aangezien je HDMI kabel in het stekkertje stopt. De Mini Displayport is male. Je stopt er geen ander kabeltje in, maar je stopt hem juist zelf ergens in. (Eigenlijk hetzelfde als male en female bij mensen) De Mini Displayport steek je in je iMac, aan de andere zijde stop je je HDMI-kabel. Het andere uiteinde van je HDMI-kabel stop je in je TV.

Dat kun je je heel menselijk voorstellen: het mannetje (male) steek je in het vrouwtje (female). Op het plaatje bij je eerste link is dus het linker stekkertje male en het rechter female.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100