Waar ligt het aan als een 1080p videobestand hapert op mijn TV?

Ik heb al vaker 720p en 1080p films op mijn TV gekeken (dit door middel van een externe harde schijf op een USB poort) maar sinds gisteren heb ik een bestand wat op mijn PC heel vloeiend zonder problemen afspeelt maar op mijn TV niet.

Deze heeft een zeer lichte haper in beeld en geluid elke halve seconde.
Echter merk ik wel dat specifiek bij dit bestand het beeld veel vloeiender loopt dan bij andere, maar bij details geeft deze alsnog een framesnelheid van 25 aan.

Ligt het dan aan de verwerkingssnelheid? Deze is namelijk 6445 kbps waar andere bestanden meestal ergens tussen de 2- en 3000 liggen.

Kan ik het misschien oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan liggen aan de resolutie van je TV, het scherm van jouw tv is dan niet Full HD. Dat wordt dan extra moeilijk voor je TV om het juist weer te geven in een lagere resolutie en dan tijdens het afspelen wanneer het soort van converteren gebeurd kan je beeld haperen en dat is erg jammer. Ik raad je 480p en 576p films aan die zijn veel makkelijker om af te spelen en heb je nooit problemen! 480p en 576p zijn gelijk aan het beeldkwaliteit van een DVD.

Beste Bermie92, Zeer waarschijnlijk ligt het aan de berekeningssnelheid van je TV. 6445 Kbps is inderdaad erg hoog, niet absurd, maar voor het is voor de TV een heftige taak deze ééntjes en nulletjes om te zetten naar beeld. Het beste wat je kunt doen is zelf even de video converteren met daarvoor bestemde software (zie bron). Verder nog vragen? Stel ze gerust, ik sta voor je klaar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100