Wat was de reactie van de mensen op de komst van geluid/kleur bij de film?

Ik vraag mij af wat de impact was op de mensen met de komst van als eerste geluid bij de film. Rond 1905 waren theaters ware stomme (geluidloze) films werden gedraaid. Deze theaters werden erg populair.

- Maar wat was de reactie van de mensen op de komst van geluid bij films?

- En wat was de reactie van de mensen op de komst van kleur bij films?

Waren ze onder de indruk, vonden ze het fantastisch, of misschien bang dat ze andere mensen konden horen, en dan niet alleen in het echt, maar via een stel dozen? (speakers). Vonden de mensen het raar dat ze anderen konden zien, maar dan via een projectie op een scherm? Zijn mensen anders gaan doen sinds de komst van geluid en kleur, misschien een andere houding?

Dit is onderdeel van een scriptie, waar ik de antwoorden niet voor kan vinden elders op het internet.

Weet iemand wat de mensen van de komst van geluid en kleur vonden bij de films, of weet iemand een bron te vinden waaruit ik antwoorden kan afleiden?

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Kleur weet ik niet. Geluid werd in den beginne een "Talkie" genoemd. Puristen waren hier fel op tegen. Het zou afbraak doen aan de artistieke vorm van film. Zij beweerden dat als je een hond zag blaffen, het niet noodzakelijk was dat je deze ook hoorde (het was toch duidelijk?) Maar zoals altijd, je mensen die voor zijn en mensen die tegen zijn. hetzelfde is nu gaande met 3d (hoort het in de bios of in een pretpark).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100