Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is de verhuurder verplicht een televisie (en internet) abbonement te regelen, ook als dat niet in het huurcontract staat?

Het (studenten)huis waar ik momenteel woon heeft zolang bekend altijd televisie gehad. Wegens complexe redenen is dit abbonement afgesloten, en zijn we beperkt tot alleen de eerste 3 zenders. De huisbaas weigert vervolgens om een abbonement af te sluiten, want dit staat niet specifiek in het contract aangegeven. Is er een manier waarop de huisbaas toch de televisie moet regelen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

In het contract staat wat er overeengekomen is. Een contract wordt dan ook wel eens 'overeenkomst' genoemd.

Als daar geen TV in staat, is dat gewoon geen verplichting, en zullen jullie daar dus zelf voor moeten betalen wanneer jullie dat willen. Zaken die niet in het contract staan en waar jullie wel recht op denken te hebben vallen onder een redelijkheidsprincipe. Denk aan de aanwezigheid van een toilet. Maar een TV abonnement valt daar niet onder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding