Kan men in kabelloze gebieden in Nederland wel via de telefoonaansluiting tv aan een uitgebreid tv-zenderpakket komen?

Er zijn mensen, die in een voor tv kabelaanleg onrendabele gebieden wonen, b.v. in gehuchten, agrarische gebieden, boswachterswoningen, enz. Kunnen zij wel televisieontvangst via de telefoonaansluiting krijgen met een uitgebreid zenderpakket?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt grofweg vijf manier om tv te ontvangen: -Via de satelliet: Overal in Europa -Antenne (DVB-T): Overal in Nederland -Via de telefoonlijn: Afhankelijk van de afstand tot de telefooncentrale, niet overal is ADSL beschikbaar en TV via DSL vereist een goede verbinding. Overigens is niet alleen KPN (Interactieve TV) aanbieder van TV via de telefoonlijn. -Via de kabel: Afhankelijk of die aanwezig is dus. -Via glasvezel: idem Via vergelijkingssites zoals hier bijgevoegd kan je op basis van de postcode zien wat er beschikbaar is.

Bronnen:
www.digitelevisie.nl

Als er geen kabel ligt kun je ook geen aansluiting krijgen. TV gaat dan via de satelliet.

Ja dat kan via Interactieve TV van KPN Via de telefoonkabel heb ik van KPN: 1. Een vast telefoonnummer 2. Internet 3. Interactieve TV met 60 zenders voor tv en 90 voor radio De telefoonkabel wordt aangesloten op de router van internet. Daarop is de telefoon aangesloten en ook het kastje voor TV/radio In eerste instantie had ik een kabel lopen van de router naar het TV/Radio kastje In de KPN winkel kun je twee "stekkers" kopen zodat het signaal via de elektriciteitskabels in het huis wordt overgebracht. Kan ik aanbevelen. Dan ben je van die kabel af en het beeld blijft haarscherp

Bronnen:
http://www.kpn.com/prive/tv.htm

Het is wel mogelijk maar aan te raden is om in dat geval (zeker i.v.m. de kosten) een satellietontvanger aan te schaffen. Je hebt dan álle Nederlandse tv en radiozenders en nog veel meer. In totaal ontvang je (afhankelijk van het abonnement) minstens 500 radio en tv zenders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100