Hoe krijg ik boven kabel tv?

Wij hebben beneden een tv staan, met kabel uiteraard. Maar nu wil ik boven een tv aansluiten op de kabel. Maar hoe moet dat? Hoe zorg ik ervoor dat het signaal goed blijft, en dat de kabel bij mijn tv komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kabel antenne versterker Lange coax kabel richting je kamer klaar Toegevoegd na 5 minuten: http://www.allekabels.nl/antenne_versterker.html?gclid=CNSviq_S7Z8CFYsz3godXm_UXA

Je kunt beginnen met een splittertje en *goede* coaxkabel. Goede coaxkabel kost zo een euro per meter, en koop ook goede Hirschmann metalen connectors. Als het beeld boven goed is, heb je geluk. Als het beeld niet goed is, moet je de splitter vervangen door een versterker. Kost een paar tientjes.

als je een vrij nieuwe woning hebt dan komt je tv kabel in de meterkast je huis binnen. Met een beetje geluk heb je boven een lege doos of een telefoonaansluiting op een kamer. De buis die daar naartoe loopt begint in de meterkast. Nu kun je met behulp van een trekveer je coax(TV)kabel door de buis naar boven trekken. als er al een telefoondraad in zit is het handig om deze eerst te verwijderen en dan opnieuw mee te trekken. Boven plaats je een wandcontactdoos voor radio en tv en beneden in de meterkat plaats je een splitter of als het signaal niet goed genoeg is een versterker. Als je kabel in de huiskamer uitkomt dan moet je waarschijnlijk boren :D. Toegevoegd na 1 minuut: PS de kabel die je huis binnenkomt is ALTIJD groen. dus als in je huiskamer de kabel in de muur grijs is of i.d. dan komt je kabel dus ergens anders binnen.

Wij hebben een kabelsplitter gekocht (zie één van de plaatjes hierboven) en aan deze een extra kabel gemaakt van zo'n 15 meter. De verwarmingsbuizen in onze huiskamer gaan door het plafond naar boven. Langs deze buizen hebben we de 2e kabel naar boven getrokken. Zo kwam de 2e kabel gemakkelijk boven en hadden we tv op de slaapkamer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100