Wat voegt een HD-ontvanger toe? (zie uitleg)

Ik sta op het punt Ziggo (tv+internet) aan te schaffen. De functie van de HD-ontvanger (of recorder) snap ik niet precies.

Het standaard abonnement zou ook al HD tv moeten bevatten (60 zenders met digitale kwaliteit, waaronder 16 zenders in HD kwaliteit). Dat is dan niet interactief. Ook gemiste programma's terugkijken is standaard bij Ziggo...


Verder zou ik niet zo goed weten wat de voordelen zijn. Ik wordt niet veel wijzer van de site. Kan iemand uit ervaring spreken? Wat voegt het toe? Is de beeldkwaliteit beter? Ik hoor het graag!

Vriendelijke groet,
R.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het voordeel van de HD ontvanger met recorder is dat je programma's kunt opnemen en stilzetten terwijl je kijkt. Even koffie zetten tijdens een film is geen probleem, want je drukt gewoon op pauze. De interne harddisk neemt vervolgens de film gewoon op en kun je op ieder gewenst moment verder kijken. De interactieve HD ontvanger heeft ook verbinding met internet (via een wifi adapter of kabel). Je kunt dus Youtube kijken of films huren ' on demand' , wanneer het jou uitkomt dus. Het beeld is uiteindelijk niet beter. HD is HD in beide tuners.

Het feit dat HD-kwaliteit en interactieve tv bij je abonnement wordt geleverd, wil nog niet zeggen dat je dat dan ook kunt gebruiken. Om tv in HD-kwaliteit op je TV te zien, moet je ten eerste een HD-tv hebben, en ten tweede een decoder die de beelden in HD-kwaliteit naar je TV stuurt. Sommige tv's hebben de mogelijkheid om een CI+ module in de tv te steken. Die tv's hebben dan een (HD)decoder ingebouwd. Een HD-recorder is net als een videorecorder. Je kunt er tv-programma's mee opnemen, maar dan in HD-kwaliteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100