Hoe kan ik het beeld van mijn moeders tv verbeteren?

Mijn moeder heeft een spiksplinternieuwe led-tv maar ze heeft helaas ook een analoge aansluiting, met zo'n ouderwetse coax-kabel. Daardoor is het beeld en het geluid slecht. Kan ze haar beeld op een of andere manier beter maken zonder meteen digitaal te gaan? Ik wil in ieder geval de kabel al vernieuwen, dat zal misschien helpen.

Toegevoegd na 1 dag:
Dank voor de antwoorden tot zover. Ik ben inmiddels weer wat wijzer geworden. Ik heb een nieuwe coax-kabel van goede kwaliteit gekocht met goede connectoren. Dat heeft geen zier geholpen. Ik heb de tv bij mij thuis aangesloten op de digitale mediabox van UPC. Dat gaf uitstekend beeld. Het probleem zit dus niet in de tv.

Inmiddels weet ik ook dat de provider van mijn moeder (Onsbrabantnet (=Edutel)) naast het analoge signaal ook gratis het digitale signaal doorgeeft via de glasvezel. Althans dat zeggen ze op hun website. Ik wil nu dus graag dat digitale signaal oppikken. Daar heb je een DVB-C module voor nodig heb ik me laten vertellen. Die zit ingebouwd in de tv, volgens de gebruiksaanwijzing. De vraag is nu hoe ik de tv vertel dat hij het digitale signaal moet gebruiken. De gebruiksaanwijzing zegt hier niets over en ondanks veel gepiel met de afstandsbediening heb ik het niet voor elkaar gekregen. Iemand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je Kabel tv? In dat geval, zijn er waarschijnlijk ook gratis te ontvangen HD zenders beschikbaar en/of digitale zenders, check de provider, via internet. Waarschijnlijk hoef je alleen de zenders opnieuw in te stellen.

Klinkt gek, maar probeer eens de frequentie op zijn laagst te zetten. Voorts als daartoe mogelijkheid bestaat de signaalingang NIET op "cable" zetten maar op "antenna". Succes!

Je kunt een analoog signaal niet mooi digitaal maken, daar zijn geen oplossingen voor, omdat er altijd sprake is van een "emulatie", het signaal wordt "gemonsterd" om tot een digitaal signaal te komen. Bij een LED-TV hoort een digitaal signaal om tot een mooi beeld te komen. Je kunt dit niet mooier maken door een kabel te vervangen, je moet naar een digitale oplossing gaan. Ik heb zelf gratis digitale tv op mijn LED-TV, waarmee je de gratis zenders (Ned 1,2,3 en een lokale zender) kunt ontvangen en dat gaat dan via een antenne, die ik zelf gemaakt heb van twee bierblikjes. Misschien is dat nog een optie, als je er geen geld aan uit wilt geven en dan kun je tevens zien hoeveel het scheelt in beeldkwaliteit. Bedenk echter dat oude apparatuur zoals een videospeler of een DVD-speler met scart nooit de beeldkwaliteit opleveren die een digitale bron op HDMI geeft.

Welke kabelmaatschappij gaat het over en welke plaats. (ziggo , Upc etc) Er zijn gemeente (leiden bv) die haast geen analoog meer doorgeven. Als het bv Ziggo is kun je een eenvoudige decoder kopen ( ongeveer 60 euro) en bij Ziggo dan de zg smartcard dus niet de ci module bestellen de abonnementskosten gaan dan niet omhoog en kun je digitaal kijken. De decoder moet met een scart kabel aangesloten worden. Als je tv een mogelijkheid heeft om een CI module te plaatsen kun je wel een ci module bestellen. Je tv moet dan wel Ziggo gecertificeerd zijn. De decoder heb je dan niet nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100