Waarom kan ik geen tv-zenders meer ontvangen?

Kan er teveel sneeuw op de schotelontvanger liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan. Mits die sneeuw nat genoeg was om te plakken aan de antenne. Ook kan de schotel als gevolg van het gewicht van sneeuw en ijs een beetje uit richting gebogen zijn. (en dat richten luistert erg nauw) Tot slot: Water in de ontvang antenne (smeltende sneeuw) kan ook voor problemen zorgen.

De kop en de schotel zullen waarschijnlijk bedekt zijn met sneeuw, als het mogelijk is verwijderen. Het kan ook zijn, dat er een heel dik wolkendek tussen de schotel en de satelliet zit, dan kan het voorkomen, dat je tijdelijk geen beeld hebt. Schakel eens naar andere kanalen of daar wel ontvangst is, zo ja, is de schotel waarschijnlijk niet ondergesneeuwd. Succes.

Ja dat kan, hebben wij ook weleens gehad jaren terug. Nadat de sneeuw verwijderd was, verdween het probleem als sneeuw voor de zon :)

stop gewoon je kabel erin

Wij hadden dat ook regelmatig, toen we nog een schotel hadden. Ook bij hevige regen viel het beeld weg. Er bleef dan wel aan de rechterkant een klein blokje te zien. Tegenwoordig hebben we digitenne en met alle sneeuw van afgelopen weken geen last gehad.

Lijkt me lastig, want de meeste ontvangers in Nederland staan vrijwel verticaal. De kans dat er sneeuw op blijft liggen is klein. Ik heb zelf een schotel met rotor, maar heb nog geen last gehad de afgelopen weken met de sneeuw. Het kan soms wel dat de schotel door de harde wind een stukje naar links of rechts is verschoven. Probeer de schotel (zonder hem los te halen) met een klein tikje naar links of rechts weer signaal te krijgen. Dat werkt het beste als je zicht op de TV heb (met de signaal sterktes in beeld) en aan de schotel zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100