Ik wil dolby 5.1 / DTS vanaf mijn computer op mijn receiver horen. Kan dat?

Ik download HD films van internet. Die kijk ik vervolgens op mijn HDTV, die met de computer verbonden is met de computer. Nu heb ik ook nog een A/V receiver, met een optische ingang en een coaxiale ingang voor geluid. Geen HDMI heeft 'ie. Heeft een HDTV een audio out of zoiets? Zodat ik met HDMI van computer naar TV kan. en met optisch of coaxiaal digitaal audio naar de receiver kan sturen?

Toegevoegd na 36 seconden:
=die met HDMI verbonden is met de computer...

Weet jij het antwoord?

/2500

In dit geval is het denk ik zeer belangrijk om te weten om welke computer het gaat en of je geluidskaart DTS aankan. Ik zie dat je HDMI op je computer hebt staan en vanaf hier een connectie zal moeten maken naar je tv toe voor het beeld, tevens kan je via je tv het geluid binnen krijgen mits de apparaten en kabels voelden aan HDMI 1.3a of hoger. Als je geluidskaart een optische aansluiting heeft dan kun je deze aan je receiver koppelen voor het echte volledige geluid. Het ligt dus vooral aan je geluids kaart of je DTS aan kan en daarbij is het belangrijk om zeker te zien dat de downloads het DTS spoor hebben.

In principe voegen de videokaarten géén geluidssignaal aan de HDMI toe! Er zijn wel speciale viedeokaarten in de markt waarbij de digitale geluidsuitgang op de videokaart wordt aangelsoten om zo ook het geluid over dezelfde kabel te transporteren, maar dat is verre van standaard. Als ik er dus van uit ga dat je een relatieve standaardcomputer hebt, dan is de beste optie om met een optische als je die hebt of de digitale audio uit naar de receiver te gaan, hiervoor zul je een extra kabel moeten trekken tussen pc en receiver.

Je hoeft het geluid niet via je TV te laten lopen maar je kunt het rechtsstreeks naar je receiver sturen. Ik heb HDMI naar mijn TV en optisch naar mijn versterker. Maar je kunt ook met coaxiaal naar je versterker. Mocht je pc geen coax of optische aansluiting hebben dan kun je ook nog analoog met drie kabels (front left/right, rear left/right en subwoofer/center). Met tulpstekkers (rood/wit achter op je versterker en zwart (of gekleurd) in je PC/geluidskaart.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100