Ik wil deze tv PHILIPS 4000-Serie 47PFL4007H/12 kopen, is dit een goede koop?

Ik heb weinig verstand van tv's

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet voor jezelf kijken wat je wil met een televisie. Wil je 3D kijken of juist niet. Wil je internet op je TV hebben, etc. Ikzelf zit in de consumentenelektronica en geloof mij dat er geen echt slechte merken zijn. Zelf heb ik een Philips TV en ben er blij mee. Ook hebben Sony, Samsung en philips vaak dezelfde onderdelen (zoals beeldschermen) en het verschil zit in het uiterlijk en de software. Ook is de afwerking van Sony bijvoorbeeld beter in de TV kast dan die van LG, maar daar zie je pas iets van als je het open zou halen. Echter is dat wel weer bepalend voor de prijs. Je de schermgrootte goed is en je hebt alle functionaliteit dan zou ik die gewoon nemen.

De Philips 47PFL4007H/12 zou ik niet aanraden. Wat wel? Dat is niet zomaar te zeggen. Daarvoor moet je aangeven wat je precies wil met je televisie. Wat voor content wil je kijken (sport, games, veel films, etc.), waar komt de televisie te staan (woonkamer, slaapkamer, is er veel daglicht?), kijken jullie veel overdag? Wat voor apparaten moeten worden aangesloten? Hoe groot moet het toestel zijn? Wat is het budget? In principe heb je in de prijsklasse van de Philips die je noemt veel betere kwaliteit beeld met de plasma-schermen. Ze gebruiken wel iets meer stroom (paar tientjes per jaar aan kosten). Persoonlijk zou ik in deze prijsklasse zeker voor de Panasonic Viera TX-P50G30 gaan voor 700 euro (50"), of de Panasonic Viera TX-P46G30 voor 600 Euro (46"). Wil je 3D, dan kun je in een iets kleiner formaat dezelfde tv kiezen met de Panasonic Viera TX-P42GT30 voor 635 Euro. Deze is 42". Er is ook nog een 50", en die kost 840. Deze televisies worden door de toonaangevende site HDTVTest.co.uk als zeer goed beoordeeld. Wil je perse LCD, dan zou ik kijken naar de Toshiba 46TL933G. Dit is een nieuw toestel. De voorgangers werden zeer goed beoordeeld, dus dan zal deze ook niet verkeerd zijn. Evt. zou je ook kunnen kijken naar de Sharp LE-series die in de regel erg goed scoren. De reden om voor LCD te gaan, naast de stroomkosten (hoewel ik het verschil te klein vind om dat echt als argument te zien), is dat in een lichte kamer (bijv. wanneer je aan twee zijden van de kamer flinke ramen hebt), overdag het beeld duidelijk zal zijn dan op een plasma, doordat de felheid van LCD's hoger is.

Bronnen:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/category/reviews

als u besluit een Philips tv aan te schaffen dan kunt u beter een Samsung nemen. de reden is Philips gebruikt namelijk vaak Samsung beeld platen.( spreek uit ervaring ) en de tv beschikken meestal over ouderen hardware. Philips staat er om bekend om door middel van software en Chip's het beeld beter te krijgen ik zeg niet dat Philips slecht is maar ik zeg wel dat Philips niet De beste is. ook om dat de Tak tv verkocht is aan een Japans of chinees bedrijf met vriendelijke groet Roy starpc

Wat ik gedaan heb bij mijn eerste TV aanschaf was kijken welke grootte. Een grote TV is leuk maar past het wel in de kamer. De meeste tv zijn onderhand wel Full HD, dus dan kijk je naar het merk. Vaak heeft de Media Markt wel TV die heel goedkoop zijn.

Bronnen:
http://www.mediamarkt.nl/mcs/market/mediam...
http://www.plasma-discounter.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100