Waarom vult de film niet mijn hele beeldscherm ?

Ik heb een breedbeeld tv,ik kijk allerlei films,ook nieuwe maar toch vullen ze mn beeldscherm niet,hoe kan dat ?
Ik heb de modus op 4:3 staan omdat het beeld anders nog smaller is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet het formaat van je TV gewoon veranderen. Staat als het goed is zo'n knopje op je afstandsbediening.

Films worden tegenwoordig opgenomen in 21:9 terwijl je tv verhoudingen 16:9 zijn. Daarom heb je die zwarte balk boven en beneden.

Eerst uw modem (digibox of dergelijke) op formaat 16:9 en dan uw TV met de zoom knop ook op 16:9 of auto of cinema instellen.

Net omdat je modus op 4:3 staat gaat hij een 16:9 beeld ook niet op volledig scherm weergeven. Gebruik je dan wel 16:9 en je bekijkt een 4:3 dan kan het inderdaad versmald worden weergegeven. Dat zou je echter moeten kunnen instellen in het apparaat waar het videosignaal vandaan komt (settopbox, digibox, dvdspeler, ...)

Alle bovenstaande antwoorden zijn onjuist of onvolledig. Het beeld HOORT ZO, wen er maar aan, dit is de originele opname verhouding officieel 2.39:1 vaak 2.35:1 , cinemascope of zelfs 21:9 genoemd. Dit is een cinema formaat en is niet nieuw (zoals gesuggereerd). Als je het hele beeld zou vullen op je 1.77:1 (16:9) scherm zou alles uit verhouding zijn (langgerekte hoofden). Of je zal informatie moeten missen aan de linker en rechterzijde (waar misschien net wat gebeurt). Vroeger (ten tijde van de videoband en de DVD*) werd precies dat gedaan, de zijkanten werden erafgeknipt, maar dan ook nog schuivend, net naar gelang de actie plaatsvond, met een 1.33:1 (4:3) verhouding valt er dan een hele op af. Met Blu-ray heeft men besloten de films zo origineel mogelijk te tonen, 24 frames per seconde en 2.35:1 of 1.85:1 als het zo opgenomen is, dit betekend dus zwarte balken onder en boven. Ik ben hier blij mee, het betekent namelijk dat je alles van de originele film ziet. Toegevoegd na 1 minuut: http://en.wikipedia.org/wiki/2.35:1 Toegevoegd na 2 minuten: *Nu zijn er ook DVD's die 2.35:1 zijn, ik geloof ook wel dat er videobanden zijn in dat formaat, maar dat zijn echt uitzonderingen. Toegevoegd na 7 minuten: Je vraagt telkens of er mediaplayers zijn die 21:9 ondersteunen, ja dat doen ze, maar dat maakt niks uit. Je zal toch zwarte balken houden. Probeer maar eens een vierkant op een a4'tje te tekenen en dan gebruikte maken van het complete a4'tje. Toegevoegd na 31 minuten: Maar om je te helpen, speel de 2.35:1 film af met VLC, druk met rechtermuisknop op het frame: -video -bijsnijden -16:9 Toegevoegd na 36 minuten: MPC-hc heeft nog meer functionaliteit op dat gebied, je kan dan stretchen en croppen tot je een ons weegt.

Bronnen:
http://mpc-hc.sourceforge.net/

De film en tv-modus zijn niet hetzelfde. Zet met je afstandbediening de modus op "volledig scherm". Je krijgt dan wel iets "langere gezichten" maar dat valt niet op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100