Ik ontvang alleen Nederland 1 in HD en de rest in analoge kwaliteit, hoe kan dat?

Ik heb een analoge aansluiting en alleen nl 1 kan ik in hd kijken de rest van de zenders is analoog.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat dit standaard is, wij hebben het namelijk ook. Heel handig als je voetbal wilt kijken :) Heb jij ziggo?

Als je alleen Ned1 digitaal kunt bekijken, en de rest alleen analoog, dan is waarschijnlijk je smartcard niet goed geactiveerd. Probeer je smartcard nog eens te activeren, of bel de helpdesk van je tv-provider.

Naar alle waarschijnlijkheid schakelt je TV op Ned 1 automatisch op digitaal HD. Via alleen analoog is HD TV n.l. niet te ontvangen. Het digitale signaal is zowel bij ZIGO als UPC en andere providers gewoon op de kabel aanwezig, dus al je provider dit signaal open heeft gezet (geen codering) voor NED 1 en je TV schakelt hier dan automatisch op in, heb je inderdaad HD TV. Wil je de rest ook in HD ontvangen, dan zal je het abonnement moeten uitbreiden naar het digitale pakket, maar dat kost wel weer extra eurootjes. Pak je handleiding er even bij, daar zal vast wel het een en ander over HD in staan beschreven.

Als je provider Ziggo is dan klopt dat. Ned 1 is niet gecodeerd. Voor de rest van de zenders moet je je aanmelden. (En een smartcard hebben.) Overigens kost de standaard digitaal pakket bij Ziggo je niks extra. (Extra pakketen natuurlijk wel.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100