Tot hoever moet ik een tv-kabel(coax) ontbloten?

Ik wil een Ziggo Alles-In-1-pakket installeren. Je moet dan de hoofdkabel die het huis binnenkomt op een apart hoofdkastje aansluiten. Alleen weet ik niet tot hoever ik de kabel moet ontbloten. Ik zie, van buitenaf naar binnen, een groene plastic omhulsel, daarna losse koper-achtige draadjes, dan een strakkere koper-achtig omhulsel, dan een wit klein beetje doorzicht plastic omhulsel en dan de koperdraad waar het volgens mij om gaat? De vraag is welke van die omhulsels moet nog intact blijven en welke niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Begin met voorzichtig de buitenmantel te doen. Rond snijden en eraf. Dan gebruik je de punt van je mes, of iets scherp om die mantel beetje bij beetje uit elkaar te rafelen. Inkorten tot waar je de binnenste isolatie er wilt afdoen. Dan snij je (naargelang uw connector) tot op de middengeleider. Je laat dus een stukje van de witte isolatie rond de geleider over. Snij niet in de middengeleider, te diep = storing. Zorg er ook voor dat je middengeleider ver genoeg ontbloot is. Daarna schuif je je connector erover. Normaal zit je connector tussen de witte isolatie rond de geleider en de mantel, die dan bedekt wordt door de 2e rand van de connector. Nijpen, en dan de geleider op lengte knippen. Hij moet iets voorbij de rand van de connector steken. Succes.!

meestal ongeveer zoals op de afbeelding;

buitenmantel 15 mm dan het gevlochten deel terugslaan (schild ) het koper vlies verwijderen het pu deel 12 mm verwijderen de kern aansluiten het schild aansluiten klaar

Op25,5 mm haal je er de eerste omhulsel eraf tot het koperen netje pas op niet te diep snijden dan haal je 2mm van het koperen netje eraf of iets meer het gaat erom dat het geen contact maakt met het koperen draadje dan 5,5mm tot het koperen draadje toevallig ben ik er gisteren avond ook nog mee bezig geweest succes er mee.

Ik heb even bij Ziggo (toen Casema) gewerkt en de groene coax-kabel mag je in geen geval zelf mee prutsen. Is eigendom Ziggo, vandaar. Monteur laten komen dus.

ongeveer een halve cm ,zorg dat je de buitenste koperlaag over het niet afgestripte gedeelte doet dan ong 4 mm van de binnenste kunstof verwijderen zodat de koperen binnen kern bloot ligt. zorg ervoor dat van de buitenste koperen buiten GEEN enkel koperdraadje de binnenste koperen kern raakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100