Welke televisietoestellen ontvangen geen HD zenders?

Ik heb het niet over televisies waarbij men geen verschil ziet tussen HD- en SD-kwaliteit, maar over televisies die in het geheel geen HD-zenders kunnen ontvangen. Dit soort zenders moeten door zenderaanbieders dus dubbel worden doorgegeven, namelijk in HD- en in SD-kwaliteit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan gewoon met elke TV naar HD-zenders kijken (ja ook met oude CRT's). Het enige wat je er voor nodig hebt is een HD-Decoder*. Als je een HD-decoder op een CRT aansluit via SCART zal de decoder het beeld omzetten naar SD (576i) maar zo kan je prima HD-only zenders als Discovery HD bekijken**. In principe kan Ziggo dus morgen alle SD zenders er uit gooien en alleen nog maar HD uit gaan zenden. Ze moeten dan wel iedereen even een HD-decoder opsturen. Het klopt dat veel zenders nu dubbel worden uitgezonden, wat natuurlijk zonde van de bandbreedte is. * Als deze niet al ingebouwd is zoals je de laatste 2-3 jaar ziet. ** Discovery HD is een andere zender qua content dan Discovery.

Alle tvs die nu in de winkel staan, zijn voorzien van Een HDMI aansluiting. Deze kunnen daardoor alle zenders in HD weergeven.

Tv's met de benaming: HD-ready kunnen geen hd zenders ontvangen, tv's met benamingen zoals HD-pro HD-ultimate enzovoort kunnen dit wel. Het ligt natuurlijk wel aan je abbonoment of je HD zenders kunt ontvangen

De enigste manier om HD televisie te krijgen is via de digitaal manier en daarvoor heb je een decoder nodig. Je hebt 2 typen digitale decoders de SD-decoder en de HD-decoder. De SD- decoder kan maximaal 576 beeldlijnen naar een tv zenden. De HD- decoder kan maximaal 1080 beeldlijnen naar een tv zenden. Nou zijn er ook verschillende soorten televisies, SD tv's alle normale beeldbuizen of bultrug tv's, hd- ready tv's en Full-HD tv's De standaard beeldbuis tv's kunnen alleen SD aan met max 576 beeldlijnen in de tv. Hd-ready tv's kunnen maximaal 720 beeldlijnen aan. En Full-HD tv's kunnen maximaal 1080 beeldlijnen aan. Ga je dus een HD zender kijken via een SD decoder op een SD tv dan zal die decoder dat omzetten naar SD-kwaliteit dus met 576 beeldlijnen. Kijk je bijvoorbeeld een HD-zender met een HD-decoder op een HD ready tv dan zal je maximaal maar 720 beeldlijnen krijgen, scherper als SD maar minder scherp als Full-HD. Kortom op elke tv kun je een hd zender bekijken, het type decoder en tv die je dan hebt zal je maximale kwaliteit bepalen.

Over het algemeen kunnen de meeste TV's wel HD ontvangen maar oudere TV's lukt dat vaak niet. Alle TV's die gebouwd zijn in of na 2009 kunnen in iedergeval HD ontvangen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100