Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is een verschil tussen een LCD, Plasma & LED TV Uitgebreid uitgelegd graag.

None

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
502

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Lcd staat voor Liquid Crystal Display en betekend letterlijk vloeibaar kristalscherm. Alle lcds beschikken over een plat beeldscherm met een laag energieverbruik.

Plasma
Plasma televisies zijn over het algemeen groter dan lcd's. ze werken met kleine bubbeltjes plasma die los vloeien achter het beeldscherm.

Led is hetzelfde als LCD kwa techniek alleen de backlight is nu vervangen voor een led lamp waardoor de tv nog zuinger kwa stroom verbruik is en kunnen ze de televisies nog dunner maken

LCD/LED kwa stroomverbruik zuiniger dan Plasma ( maar niet schrikbarend als men wil doen geloven,op jaarbasis bij normaal gebruik ben je zo'n 30 euro meer kwijt)

Plasma staat bekend om zijn betere beeldkwaliteit en een natuurlijker beeld daar waar bed lcd/led het beeld vaak wat matter is, daarnaast een hoge responsetijd waardoor deze snelle beelden zoals sport en films beter en mooier verwerkt.

Inbrandden bij plasma kwam vroeger nog wel eens voor maar nu geen probleem meer,mede door vernieuwing en dat zenders en progamma's niet langer dan zoveel seconde een stilstaand beeld als bijv. een logo in beeld hebben
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding