Samsung UE55D7000 led tv afstellen

Ik heb gehoord dat de standaard (winkel instellingen) niet optimaal zijn bij een nieuwe tv .Kan iemand mij vertellen wat de juiste afstelling is voor optimaal beeld .groetjes Nolda

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal staan alle waardes ( contrast,helderheid etc)erg hoog,bij plasma zou dat meer stroom verdoen en wat geadviseerd om de waardes te verlagen. Bij je LED zal je er zelf mee moeten uitzoeken wat je het mooiste vind. Heb je je tv wel aangesloten met een Hdmi kabel??

De juiste afstelling zijn eigenlijk voor elke tv(zelfs van het zelfde merk/type) anders. Maar wat je wel kan doen is je TV laten calibreren (ISF Calibratie), is vrij duur maar dan heb je het beste resultaat . Je kan ook speciale Test-DVD's kopen die stap voor stap uitleggen hoe u zelf wat af kan stellen. Met plasma moet je eerst even je tv inlaten spelen met LED weet ik dat niet. Bron: voorbeeld calibratie-DVD (niet een hele goede)

Bronnen:
http://www.amazon.com/Monster-ISF-HDTV-Cal...

ik had een paar dagen een zwarte balk bij films, voor ik erachter kwam hoe ik die kwijt moest worden. Gewoon blijven prutsen zou ik zeggen. Wel jammer dat Samsung daar niet veel aandacht aan besteedt. Ook het ontbreken van support voor een paar videoformaten is wat jammer. De Philips die ik ervoor had is meer plugenplay zou ik denken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100