Hoe maak ik een lcd tv scherm schoon?? Ik ben bang glassex erop te spuiten

Weet jij het antwoord?

/2500

Om het LCD-beeldscherm schoon te maken, gaat u als volgt te werk: 1. Zet de computer of het beeldscherm uit. Bepaalde Apple beeldschermen kunnen alleen worden uitgeschakeld door de computer uit te zetten. 2. Maak een schone, zachte, pluisvrije doek of een stukje papier vochtig met water. 3. Veeg het beeldscherm schoon. Spuit geen vloeistof direct op het scherm. Bron: http://docs.info.apple...e.html?artnum=60446-nl

LCD-schermen kunnen tegen Glassex. Je kunt het op het scherm spuiten en het voorzichtig inwruiven met een theedoek bijvoorbeeld. Pas wel op dat je niet zo veel op het scherm spuit dat het onder in je beeldscherm loopt. Als het heel veilig wilt doen, kun je het ook op de doek spuiten. Toegevoegd na 22 seconden: inwruiven = inwrijven

wat opties http://www.mycom.nl/Productgroep/Scherm-Reiniger/24685 deze heb ik zelf http://www.pdashop.nl/product/106866/am-denmark-oneclean-touchscreen-cleaner.html werk erg prettig, geen doekje nodig.

Mijn ervaring met schermreiniger is dat het beeldscherm er dof van wordt. Dat spul gebruik ik dus niet meer. Tv- en pc-scherm kun je, volgens mij, het beste schoonmaken met een microvezeldoekje dat je voor een paar euro bij o.a. Blokker kunt kopen. Je moet het doekje wel eerst een beetje vochtig maken met (lauw) water. Je kunt de doekjes wassen op 90 graden in de wasmachine (geen wasverzachter gebruiken).

koop een flesje screen cleaner, werkt z\eer goed, gebruik het voor mijn ipod, telefoon, tv, laptop, pc gwn voor alles.

Het beeldscherm van mijn gewone t.v. maak ik schoon met een brilpoetsdoekje. Ik weet niet of het kwaad kan voor een LCD/LED t.v. Ik maak eerst mijn bril schoon en neem daarna het scherm er mee af. Twee vliegen in 1 klap, dus voordeliger en het werkt voor mij prima.

Er zijn spuitgels verkrijgbaar speciaal voor dit doel. Wat belangrijk is dat je iig een zachte doek (of microvezeldoek) gebruik. Liefst geen papier omdat dit kleine harde vezeltjes kan bevatten die krassen. Je moet je voorstellen dat het oppervlak van een LCD scherm van een vrij zacht kunststof bestaat. (Lauw) water met een klein beetje zeepsop kan ook. Geen alcohol of kunststofreiniger want dit kan het oppervlak aantasten (scherm wordt dof). Toegevoegd na 2 dagen: Met water bedoel ik dus de doek VOCHTIG maken en niet druipend nat!

Bronnen:
http://www.console4you.nl/philips-screen-c...

heb je speciale beelschermdoekje voor, of office desk cleaner.s. zijn doekjes met chemicalien die je scherm neit aantasten, met glassex kun je het scherm beschadigen. kun je kopen bij de blokker e.d.

Never met glassex! Dit verkloot de beschermende laag van de lcd...lcd is tft en geen crt (glas) Met een brillendoekje krijg je het mooi schoon. En met cleansafe,wat ook een anti statische laagje achter laat en nooit met je vingers het scherm aanraken!

Er zijn speciale setjes te koop en hierin zit een flesje met LCD cleaner die je heel fijn kunt vernevelen op een bijgeleverd speciaal niet pluizend doekje. Ook zit er nog een klein speciaal uitschuifbaar borsteltje in het stoffen zakje waar alles in zit, waarmee je je toetsenbord kunt afstoffen. Ik heb het ooit gekocht via internet; http://www.digitique.nl/nl/product/categorie/supplies/reiniging/media-tech/16588-MEDIA-TECH%20LCD%20CLEANING%20KIT maar ik denk dat een huishoud/computer/ klusbedrijf ze ook wel verkopen. Wij hebben elk een laptop ( 3 personen) op zolder staan 3 desktops voor het zwaardere werk, we hebben 3 LCD schermen en 2 LCD tv's. Onze zoon heeft een tablet en dan zijn er natuurlijk nog de smartphones. Genoeg schermen dus en zodra het nodig is, maken we ze hiermee feilloos schoon. Iets op het doekje spuiten en klaar. Werkt perfect en is erg spaarzaam. Zo'n klein flesje daar doe je erg lang mee en ze beschermen je beeldscherm. Glassex schijnt de beschermende laag aan te tasten wordt overal beweert en ik vind zo'n scherm te duur om het risico te nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100