Als je Interactieve TV heb, moet je dan ook analoog TV kunnen hebben?

Mijn digitaal decoder kastje deed het niet meer. Daarmee kon ik naast het analoog signaal (normale kabeltelevisie) ook via het kastje digitaal signaal krijgen met meer zenders. Daarop heb ik een nieuw digitaal kastje laten aansluiten met interactieve televisie, met harde schijf voor opnemen, en met mogelijkheid om gemiste programma's alsnog te bekijken, enz. De monteur van Ziggo is aan het boren geweest aan de muur en heeft er wat aangebracht waar de kabel mijn woning binnenkomt. Echter, ik kan sindsdien niet meer het analoge signaal ontvangen, ook nodig om met mijn normale DVD-recorders en videorecorder programma's op te nemen. Is het normaal, dat, als men ITV (interactieve TV) heeft, het analoge signaal niet meer kan ontvangen? Het kan ook zijn, dat de monteur een fout heeft gemaakt bij de installatie.

Toegevoegd na 6 dagen:
Later bleek, dat met een simpele handeling ik weer analoge ontvangst had. De monteur van Ziggo had wat vergeten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk is je nieuwe kastje alleen via HDMI of Scart aangesloten op je televisie. Als het goed is, zit er naast een "antenne in" ook een "antenne uit" op dat kastje. Je moet dan nog even een coax-kabel aansluiten tussen "antenne uit" van je decoder en de antenne-ingang van je TV. Toegevoegd na 5 minuten: Waarschijnlijk heb je een Cisco, en dan moet je dus een coax-kabel aansluiten op "RF Bypass", nummer 1:

Bronnen:
https://www.cisco.com/web/NL/consumer/pdf/...

ik denk dat jou kabel alleen in de decorder zit en geen kabel in je tv... Toegevoegd na 54 seconden: m.a.w. ook nog 1 koppelen tussen de decorder en je tv

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100