Gaat een showroommodel plasma tv sneller stuk dan een nieuwe plasma tv die nooit heeft aangestaan?

Een vriend wil een sterk afgeprijsde plasma t.v. kopen. Deze heeft altijd in de winkel gestaan en aangestaan. Mij lijkt het niet zo verstandig om deze aan te schaffen omdat ik denk dat deze t.v. minder branduren over heeft.
Volgens vriend heeft zo'n t.v. zoveel branduren dat het weinig uitmaakt. Wie heeft gelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet aan te raden een showroommodel te kopen, omdat plasma niet zo'n lange levensduur heeft. Het wordt natuurlijk anders als je weet hoelang die tv precies in de winkel heeft gestaan. Of als je zoveel korting krijgt dat dat een beetje in verhouding staat tot het aantal branduren dat al verbruikt is.

Bronnen:
Mijn partner, die altijd al in...

In de winkelheeft ie natuurlijk al flink wat branduren gemaakt... Hangt er dan vanaf hoelang je er mee wilt doen? En plasma is zo ie zoniet al te best...

Hoeft niet alleen ALS het Stuk gaat dan heb je er meestal geen garantie op.... En dan is goedkoop duurkoop..

Het is absoluut waar dat de tv minder branduren "over" heeft dan een nieuwe, echter plasma tv's hebben tussen de 60.000 en 80.000 branduren dus voordat deze op zijn ben je (als ik 70000 branduren neem bij 8 uur tv per dag) bijna 24 jaar verder voordat deze "op" zijn. Mijn 127cm plasma hing ook in de showroom, en deze heb ik met een dikke korting gekocht.Voordat de branduren "op" zijn wil ik toch alweer een nieuwe. in mijn optiek maakt het echt niet veel uit, en kan je misschien wel beter de showroom tv met korting kopen. Toegevoegd na 1 minuut: NAV bovenstaand antwoord, op een showroom tv heb je natuurlijk ook garantie...

ik denk dat je beter een nieuwe kunt halen zonder branduren want dan heb je denk ik ook langere garantie

Als de korting aantrekkelijk is zou ik wel voor het showroommodel gaan. Vergeleken met de totale levensduur van zo'n TV maken die uren die hij in de showroom heeft gedraaid idd niet zoveel uit. Omdat het garantiebewijs toch pas op de dag van aankoop afgestempeld wordt en je de aankoopbon hebt, krijg je gewoon de volle garantie op de TV. Toegevoegd na 3 minuten: En met de huidige snelle opéénvolging van nieuwe modellen is de looptijd van een bepaald model kort, dus heel lang zal de TV niet in de showroom gestaan hebben. Misschien kun je ook nog wat extra korting bedingen omdat je in feite een model koopt dat niet meer in de roulatie is.

Hou er rekening mee, dat ook de electronica veel "draaiuren" heeft. Men denkt vaak alleen aan het scherm. Het printmateriaal is eerder op en componenten begeven het eerder. Daar bij de meeste apparaten (behalve bij Philips) de exacte leeftijd niet te achterhalen is, zou het apparaat zelfs een jaar oud kunnen zijn. Neem de totale winkeltijd van de opening dan weet je al dat je in een jaar tijd zelf niet zo vaak het toestel gebruikt. Uit ervaring als monteur voor een groot concern, hadden we eerder klachten met deze toestellen. Vaak worden ze afgeprijsd omdat ze wegmoeten en haast niet meer verkoopbasr zijn. Soms bleek achteraf het voor de klant een midkoop te zijn. Heel vaak gebeurde het dat dit exemplaar (de laatste en overgebleven) een kneusje was die iedere keer verkocht was en met klachten weer ingenomen was. Het werd opgestuurd voor reparatie en weer als "laatste" verkocht. De klachten traden na een tijdje pas op. En is het direct kort na de garantie verschuilt men zich al gauw achter de prijsverlaging. Hogo garantie. Goedkoop is dan duurkoop.

Wel leuk, plasma heeft niet zo lange levensduur, 80000 uur/ 8 uur per dag tv kijken is 10000 dagen,= 30 jaar Let op met branduren bedoelen ze het moment dat de grijswaarde met 50% zijn van hoe hij is uitgerold Gek genoeg gaat deze regel ook op voor lcd en zit het aantal branduren daar op dit moment onder de 50k

De ellende van een voordelige aankoop duurt langer voort dan het plezier van de lage prijs.

Ik heb ook een showroom model en afgewogen met het volgende Ik ging voor kwaliteit en kwam uit op de Pioneer Plasma( volgense kenners op het net de rolls royce onder de tv's) Deze heb ik gekocht voor 500 euro ( 107 cm) terwijl hij nu nog wordt verkocht voor meer dan 1000 euro!! reden van wegdoen in de winkel....Pioneer stopt ermee en moest ruimte komen voor nieuwe modellen. Garantie van 2 jaar bij gekregen. Mooie deal....super beeld. En als koop je een nieuwe tv,geluk moet je er altijd bij hebben,zelfs nieuwe modellen willen well eens na 3 jaar kapot gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100