Hoe krijg ik die vertraging uit mijn 5.1 receiver?

Mijn (dig) tv staat rechtstreeks aangesloten op de receiver. Het geluid uit de receiver loopt niet synchroon met de beelden (vertraagd). Beide bronnen samen aan veroorzaakt een vervelende echo.

- Heb digitale tuner (Humax). Zal eens kijken of ik de receiver daar op kan aansluiten.
- Kan momenteel niet checken of ik optische aansluitingen bezit. Dat zou anders wellicht beste optie zijn.

Allen dank voor de reactie!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

enige optie is de humax aansluiten op de versterker. Zo lopen beeld en geluid gelijk. De meeste humax tuners hebben een analoge audio uitgang, maar omdat je niet vermeld welk type humax je hebt kan ik dat ik jouw geval niet met zekerheid zeggen. Ik heb de 9200pvr en die heeft ze in ieder geval wel. Daarnaast zal de kwaliteit van het geluid toenemen omdat je de tv schakel omzeilt met deze direkte aansluiting.

Wij hebben hetzelfde probleem. Als oplossing heb ik maar gewoon het geluid van de TV volledig uitgezet en alleen het geluid over de speakers van de receiver aan. Dit is natuurlijk meer een workaround, de vetraging is gelukkig te laag om echt zichtbaar te zijn. Toegevoegd op 29-05-2009 13:27:33 Nog een toevoeging, als ik films kijk via mijn PC (op tv) kan ik instellen dat de audio iets eerder/later wordt afgespeeld zodat het wel goed klinkt. Dit doe ik met MPC (media player classic). Kun je de receiver niet of via je TV aansluiten of via je tuner? Of heb je gewoon kabel (en niet digitale tv).

Ik nam van zelf aan dat je daar vertraag apparaatjes hebt, maar niet dus. Op zoektocht draadje aangetroffen, misschien heb je er iets aan.

Bronnen:
http://www.interactieve-digitale-tv.be/for...

Met een optische audio kabel. Dit is de enige oplossing. Je moet hier natuurlijk wel een ingang voor hebben. Is deze er niet dan kun je het beste het geluid van je tv uit doen, echter hou je dan wel de vertraging.

gaat dit over televisie? ja had ik ook op mijn 'digitale upc box', kan je niets aan doen, irritant en ik heb dan ook de hele boel terug gestuurd. maar het is dus ook bij andere merken?, hmmmmm

Met een goede 5.1 receiver kan je de algemene vertraging alsmede de vertraging per luidspreker (=afstand tot die luidspreker) instellen. Deze vertraging is daardoor altijd groter dan via de directe bron en die dien je dan ook uit te zetten (mute). De vertrag tov het beeld is minimaal en zal je niet waarnemen. Als je het geluid op je TV niet wilt onderdrukken, zou je het uit je receiver weer naar je TV moeten leiden....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100