Is mijn koelkast stuk als het vriesvak ontdooid is?

Het vriesvak lijkt helemaal ontdooit te zijn. Ze staat wel op een plek waar het rond het vriespunt is, ik dacht dat dat misschien de oorzaak is?

Weet jij het antwoord?

/2500

De kou kan inderdaad de oorzaak zijn van de problemen met je koelkast. De meeste koelkasten werken niet / niet goed als de temperatuur in de ruimte onder de 10 graden komt.

Bronnen:
https://radio2.be/de-inspecteur/zet-je-ijs...

Koelkasten vallen in bepaalde klimaatklasse, als jouw koelkast niet in de klasse valt die werkt rond de 0°C dan stopt deze met werken, je hebt een grote kans dat de koelkast defect is geraakt, en dit wordt niet vergoed door de leverancier. Zie bron voor meer info.

Bronnen:
https://www.coolblue.nl/advies/koelkast-in...

Je koelkast is waarschijnlijk niet stuk. Koelkasten met een vriesvak hebben meestal gewoon één thermostaat. Die zorgt ervoor dat de temperatuur in het koelgedeelte juist is. Het vriesgedeelte draait mee op hetzelfde systeem en is normaal gesproken een aantal graden kouder dan het koelgedeelte. Als de omgevingstemperatuur rond de ingestelde temperatuur van de thermostaat ligt, dan hoeft de koelkast niet te koelen. Het is immers al koud genoeg. Het gevolg is dan dat het vriesgedeelte ook niet koelt, terwijl je die juist wel kouder wil hebben. Zodra de temperatuur hoger wordt, zal de koelkast weer gaan koelen en wordt het in je vriesvak dus weer koud.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100