Mag ik azijn gebruiken in mijn wasmachine/afwasmachine?

Ik gebruik al jaren azijn als wasverzachter. Mijn was is zacht en geurloos en het er komt geen kalkaanslag in de wasmachine. Ik draai ook regelmatig een programma met alleen azijn in de afwasmachine om deze te kuisen.
Nu vertelde de technieker me dat azijn niet meer gebruikt mag worden omdat de samenstelling van de rubbers veranderd is en niet meer tegen azijn kunnen.
klopt dit of is dit aan de techniekers opgelegd door de fabrikanten van wasproducten/wasverzachters?
Azijn is veel goedkoper en ecologischer dan al die chemische producten.

Weet jij het antwoord?

/2500

De zogenaamde wasverzachters zijn gebaseerd op vetachtige (siliconen) stoffen. Je kunt dat b.v. merken aan het feit, dat handdoeken die met wasverzachter zijn behandeld niet zo heel goed drogen. Azijn lost de kalk op en zo heeft de was geen kalkrestjes in de vezel en blijft na het drogen dus zacht. Azijn is over het algemeen zéér onschuldig voor alle soorten materialen. Alleen aluminium zou op den duur wat kunnen worden aangetast. De moderne rubbers die tegen alle (agressieve) wasmiddelen kunnen zijn zeker ook bestand tegen normale azijn (4% azijnzuur). Onder de link staat een mooi artikel voor ontkalken met schoonmaakazijn (6% azijnzuur); past helemaal in jouw straatje.

Bronnen:
https://www.schoonmaakazijn.net/wasmachine...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100