Waarvoor dient deze knop op de ventilator?

Hey! We hebben onlangs een ventilator gekocht op bol.com, in de handleiding wordt er niets gerept over de bovenste knop (zie bijlage). Er is geen zichtbaar verschil wanneer ik die inschakel, buiten een lampje; Heeft er iemand een idee wat die doet? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Die is voor ventilatie. De lucht wordt dan niet gekoeld (of verwarmd), maar wel in beweging gebracht. Dit op zich zorgt al voor een verfrissend gevoel doordat de lucht in beweging is.

Dat knopje schakelt de ionisator in, om de lucht te zuiveren.

Het apparaat wordt onder diverse namen in de handel gebracht, onder andere als Esperanza Hurricane, en de fabrieksaanduiding is kennelijk EHF001. Ik heb er geen gebruikershandleiding voor kunnen vinden waar iets over die knop in staat. Wel heb ik een knoppenpaneel van een andere ventilator gevonden met eveneens zo’n extra knop – met hetzelfde pictogram ernaast. https://i6.otzovik.com/2018/08/11/6825340/img/10227006.jpeg Het is mij duidelijk geworden dat die extra knop, met dat pictogram (symbooltje), niets met de functie ‘ventileren’ te maken heeft (en ook niks met het ‘draaiende propeller’-logo van BMW van doen heeft), maar simpelweg met het erboven aangebrachte nachtlampje (‘Night Light’). Zie afbeelding. Het zal wellicht bedoeld zijn om gemakkelijker het knoppenpaneel te kunnen vinden als je hem in het donker aan of uit wil zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100