Hoe verleng ik mijn wasmachinesnoer zo goed mogelijk?

Jammer genoeg heb ik het snoer net iets te kort geknipt, waardoor ik nu mijn wasmachine niet meer kan aansluiten op de trekschakelaar. Ik heb de bovenkant van mijn wasmachine eraf gehaald met het idee om het hele snoer te vervangen, maar dat is mij veel te veel werk. Ik heb vandaag hetzelfde snoer van dezelfde dikte gekocht.
Hoe kan ik deze het beste aan het snoer van de wasmachine monteren? Moet ik de koperdraden aan elkaar draaien en dan tapen met isolatietape? Of kan ik deze beter aan elkaar solderen? Waar moet ik verder op letten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is maar 1 oplossing, het snoer vervangen. Het snoer van een wasmachine moet uit 1 stuk bestaan. Dit staat als het goed is ook in het instructieboekje van je wasmachine.

Bronnen:
http://forum.fok.nl/topic/1460383

Snoer verlengen door ze met lasdoppen te verbinden. Het geheel van de verbindingen in een waterdichte lasdoos (met rubbers) aan de muur bevestigen onder of naast de trekschakelaar. Tip: Zet de lasdoos op een plek dat het snoer van de wasmachine nu genoeg ruimte heeft, maar dat je de machine ook nog eens naar voren of opzij kunt schuiven zonder het snoer los te hoeven maken.

Als de wasautomaat op een schakelaar is aangesloten, MOET het snoer vernieuwd worden. De installatie heeft geen aardlekschakelaar, alle andere oplossingen zijn onveilig. Als je het zelf niet aandurft, laten doen. Anders bij de gamma adereind hulzen met tang kopen. Alleen de juiste aansluiting van de geelgroene aardedraad is van belang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100