Wat kan ik doen aan een tikkende koelkast?

We hebben recent een nieuwe koelkast gekocht, van indesit. We moesten deze wel naast het gasfornuis plaatsen, we zitten in een huurhuis, en qua opstellingen van gasaansluitingen en stopcontacten kon het niet anders. De koelkast word wel warm aan de zijkant, maar in de koelkast zit een controlesticker of de temperatuur oke is en dat is altijd zo, ook tijdens het koken. Maar sinds een tijdje maakt de koelkast harde tik/ knal geluiden zodra de koelkast aanslaat of net erna. Iemand enig idee hoe dit kan en wat er aan te doen? Heeft het te maken met het koken naast de koelkast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit heeft mogelijks te maken met de variatie van temperatuur,het materiaal zet dan uit en krimpt (ter hoogte van de rijplaag?) ook de warmtewisselaar speelt een rol,die word steeds warm en koud.

Bronnen:
https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/...

Het is vast wel te horen of dat de kast zelf is, door temperatuurverschil en bovendien weet je wanneer je aan het koken bent dus de zijkant warm wordt. Denk er aan dat de olie onderin de compressor, samen met het koelmiddel in het systeem zit. Bij vervoer mengt dit waardoor het wordt mee gepompt naar de verdamper/sproeier en het koelmiddel haar werk niet goed kan doen. De koelkast zal in dat geval veel vaker aanslaan en de motor bromt ook meer. Om olie van de koelvloeistof te scheiden zit er een sponsje in de pomp maar echt heel goed houdt dat systeem koelvloeistof niet schoon. De oplossing voor slecht werkende en brommende koelkasten is deze twee maal een dag uit te zetten zodat de olie bezinkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100