Waarom gaat de grill aan als ik alleen de oven aanzet?

Mijn combimagnetron heeft heteluchtoven grill en magnetron. Als ik de oven aanzet gaat ook de grill aan... heeft iemand idee wat er is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij veel van dit soort oventjes gaat bij het starten van de ovenfunctie ook het grillelementje aan om te helpen met voorverwarmen. De warmtecapaciteit van dit soort oventjes is vaak zo laag dat opwarmen anders heel erg lang zou duren. Mogelijk is dat bij jouw combi-magnetron ook zo. Een nadeel heeft het wel, want door de grill kan het voedsel aanbranden en uitdrogen. Bij de combi-magnetron van mijzelf is dat allebei ook zo en helaas is de grill niet uitschakelbaar, vandaar dat ik inmiddels ook een gewone oven heb aangeschaft.

Er zijn 3 mogelijkheden: 1) je gebruikt de verkeerde instelling. Lees de gebruiksaanwijzing er nog eens goed op na. 2) de oven is defect. Er zit ergens kortsluiting, of een draadje is verkeerd aangesloten. Een reparateur zou dit wellicht kunnen verhelpen. 3) bij sommige ovens is de gril geen losstaand deel van de ovenfunktie. Dan is het zoals het systeem ontworpen is. Welk van die 3 is het antwoord op jouw vraag ? Helaas, dat kan ik op afstand vanachter mijn toetsenbord niet zien. :-(

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100