Zuigt airco ook fijnstof weg?

Hoi hoi,

Mijn vraag is dus of een split unit airco fijnstof deeltjes weghaalt/opzuigt.

Ik kan dit nl. nergens lezen bij de specificaties van airco's.

Zo ja, is er een specifiek soort of merk airco die hier gespecialiseerd in is? (Dus een soort of merk die nog beter fijnstof deeltjes opzuigt dan andere soorten of merken).

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, integendeel ; een airco recycled eindeloos dezelfde -gekoelde maar steeds verder vervuilde- lucht. Wel eens gehoord van het Sick Building Syndrome ? Airconditioning en ventilatie gaan namelijk HEEL slecht samen, en hoewel airco heel aangenaam kan zijn, heeft het helemaal NIETS met frisse als in verse lucht te maken. Al zijn de airco-systemen tegenwoordig wel uitgerust met betere filters om bijvoorbeeld bacterie- en schimmelgroei tegen te gaan. Mits ze goed onderhouden worden natuurlijk ;-) Wil je de lucht in je huis filteren van fijnstof, dan heb je daar een speciale installatie voor nodig, die echter niet meteen ook functioneert als airconditioning. Het zijn twee volkomen verschillende toepassingen.

Bronnen:
https://www.itecluchtreiniger.nl/keuzehulp...

Nee, een airco heeft wel een filter maar dat is meer voor stof en pluisjes. Fijnstof gaat er gewoon doorheen. Als je de airco gebruikt is het van belang dat je het raam op (soms) op een kiertje houdt dat er toch wat natuurlijke lucht circuleert. Zeker met een split-airco is dit belangrijk, een airco met afvoerslang zorgt zelf wel voor onderdruk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100