Kan het kwaad om wasmachine zonder was te doen draaien?

De laatste tijd ondervind ik dat er na het wassen nog heel wat haartjes van onze 2 (kortharige) hondjes uit kledij, handdoeken, enz... komt & omdat we nu voorlopig zonder droogkast zitten (anders gingen daar bijna alle haartjes ervan af) zou ik de wasmachine willen "reinigen"

met het idee om de wasmachine op het warmste programma, leeg te laten draaien in de hoop om de haartjes te doen wegspoelen.

Maar mag je een wasmachine leeg laten draaien? gaat hij niet teveel water inlaten en bij het draaien dan moeite ondervinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het geen enkel kwaad om de machine leeg te laten draaien. Draai dan met wasmiddel op de hoogste temperatuur (kookwas), dat is ook goed tegen de geurtjes en wasmiddelresten.

Of je poging veel oplevert durf ik niet te zeggen, maar een wasmachine mag rustig een keertje leeg draaien. De motor hoeft alleen wat minder hard te werken, maar dat maakt het 'm juist makkelijker. Wel verbaas ik me over je idee om het heetste programma te gebruiken. Haartjes verdwijnen niet door het water heet te maken. Waarom gebruik je niet gewoon de 'spoelen' stand: Water er in en water (met haartjes) er weer uit.

Nee,dit kan geen kwaad.Het is zelfs nodig om uw wasmachine eens leeg te laten draaien op hoger dan 60°C en er dan een reinigingsmiddel aan toe te voegen.Je kan ook een fles azijn toevoegen dan is je toestel meteen ook nog ontkalkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100