Hoe hoog moet de verwarming staan als ik nu 3 weken op vakantie ga?

Gaan over een week 3 weken op vakantie. Hoe hoog moet de verwarming staan? En wat is het zuinigst? Normaal als we thuis zijn doet mijn partner de verwarming en vloerverwarming om 21.30 uur uit en zet hij hem op 6,5 o . We hebben vloerverwarming en centrale verwarming. Goed geisoleerd en luchtventilatiesysteem door het huis. Het is een rijtjeshuis van 14 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zijn laagst. Dan heb je nog steeds bescherming tegen vorst. Er is geen enkele reden om de temperatuur hoger in te stellen, tenzij je teveel geld hebt. Laat je niet misleiden door mensen die gaan roepen 'vocht'! Je hebt een goed geïsoleerd huis en eventueel vocht wordt verdreven zodra je weer gaat stoken.

Bij het lager zetten van je verwarming moet je altijd proberen in te schatten hoeveel het daarna weer opwarmen afknabbelt van de besparing die de lagere stand opleverde. Voor 's nachts is dan een graadje of 15 een geschikte stand. Als je drie weken met vakantie gaat, kan je een veel lagere stand kiezen. Immers de behaalde besparing in de lagere stand is zo groot, dat je die bij lange na niet verspeelt bij het weer opwarmen. Toch zou ik oppassen voor overdrijving. Ik zou zelf (niet berekend, gewoon op gevoel) niet veel lager gaan dan ongeveer 10°. Tenslotte heb je ook nog meubilair (denk aan bijvoorbeeld een piano) en planten.

Gewoon uit zetten. Als ik de kachel niets laat doen, blijft het ongeveer 17 a 18 graden binnen. Er is niemand thuis, dus er komt ook niet continu koude lucht van buiten naar binnen en er zullen geen ramen open staan. Zet overigens niet op Facebook deze vraag neer ;-) Want straks weet jan en alleman dat jullie huis over een week, 3 weken leeg staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100