Wat is het verschil tussen een glasplaat of een keramische glasplaat bij inductie?

Wij willen een nieuwe kookplaat voor inductie kopen maar vragen ons af wat het verschil is tussen een glasplaat of een keramische plaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een keramische kookplaat herken je aan de glasplaat bovenaan. Deze glasplaat wordt verwarmd door infrarode straling. Een groot voordeel van de keramische kookplaat is dat de verbruikte energie veel doelmatiger wordt gebruikt voor de verhitting. Op die manier is de keramische plaat al meteen veel energievriendelijker en -zuiniger dan de traditionele kookplaat. Een ander groot pluspunt is het makkelijke onderhoud. Wees wel voorzichtig met krassen gezien deze permanente schade tot gevolg kunnen hebben. Op een keramische kookplaat heb je meestal vier stralingselementen, te vergelijken met de 4 ouderwetse kookplaten van een elektrisch of gasfornuis. Voorts heb je bij de modernste apparaten geen knoppen meer. Het bedieningspaneel bestaat dan uit een zogenaamd ‘touch-screen’. Heb je kinderen in huis dan kies je best voor een bedieningspaneel aan de zijkant van de kookplaat in plaats van aan de voorkant. Kids zijn wel eens nieuwsgierig en op deze manier kunnen ze niet zo makkelijk bij de knoppen! Check ook of de knoppen goed instelbaar zijn: een gradatie van zes standen is altijd een luxe! Inductie kookplaat Inductie koken is het nieuwste snufje op de markt. Soms wordt dit systeem ook halogeen koken genoemd. Bij inductie heb je eigenlijk geen hittebron. De elektromagnetische spoelen verwarmen immers rechtstreeks de bodem van de kookpan door middel van stralen. Hierdoor gaat het koken veel sneller en directer. Je kunt het vergelijken met de werking van een microgolfoven. Door de snelle werking bespaar je ongeveer de helft aan energie. Alleen daarom al is een inductie kookplaat aan te bevelen. Uiteraard komt dit voordeel ook met een aanzienlijke meerprijs. Een ander belangrijk pluspunt inzake veiligheid: aangezien de kookplaat zelf niet wordt verhit, kun je je niet verbranden. Overkokende vloeistoffen branden bijgevolg ook niet in. En dat betekent: veilig koken, met weinig onderhoud aan de plaat. Het verschil zit hem dus in het systeem, niet in de plaat. Het is beiden glas.

Bronnen:
http://vastgoed.excite.nl/verschil-keramis...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100