Mijn gasstel lijkt plots minder druk te geven. Het begon met 1 pit maar nu zijn ze alle 4 zo. Hoog vuur is net zo laag als laag vuur...En nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt er op dat uw gasstel een schoonmaakbeurt nodig heeft. De pitten zijn waarschijnlijk vervuild geraakt in de loop der jaren, waardoor de gastoevoer verminderd is.

Alles even nalopen. Pitten er af halen, kijken of er rommel onder zit of viezigheid in gevallen is. (Verstopping) Hoe lang zit de slang er al aan? Heb je deze al een keer vervangen? Ben je er recentelijk nog mee bezig geweest om het te verhelpen? (aan het proberen om het zelf op te lossen?) Gaskraan open en dicht draaien. Is het draai wieltje kapot, waardoor je hem niet geheel open hebt staan.

Dat kan een aantal oorzaken hebben. Het kan zijn dat de druk in het plaatselijke gasleidingnet flink minder is geworden. Dit kan optreden als er tijdelijk veel gas wordt afgenomen op de zelfde tijd. Denk maar dat iedereen tussen 17.00 en 18.00 uur in de keuken bezig is en met andere zaken zoals verwarmen en douchen. Het kan ook zijn dat de drukregelaar op je meter defect is. Deze drukregelaar zorgt ervoor dat de druk van het binnenkomende gas wordt gereduceerd tot een maximale druk van ca. 25 - 30 Millibar en deze constant houdt. Je kan de voordruk ( de druk op de gasleiding voor de meter) laten meten door een installateur of het gasbedrijf. Als deze normaal is en er zijn geen grote afwijkingen in de huisinstallatie dan is het 10 tegen 10 de gasdrukregelaar die in de fout gaat. Vervangen is dan de remedie maar dat is een zaak van de gasleverancier of het meetbedrijf.

Als het met een pit is begonnen, kan het niet aan de gaskraan liggen, ook niet aan de gasslang, niet aan de aansluiting, niet aan de gasdruk, het moet dan liggen aan je gasstel Kijk wat er allemaal zo af kan ,van je gasstel en is dat schoon? Het gas wordt ergens vandaan in een pijpje geblazen en vandaar naar de brander, dus zou ik zeggen, daar zit je probleem. Gaatje verstopt?

Sproeier onder de brander verstopt, dit even doorprikken met een heel dun ijzerdraadje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100