Condensdroger wordt niet meer heet, wat is het meest voorkomende defect?

Het merk is whirlpool en hij is 16 jaar oud.
Ben goed technisch en electrisch aangelegd, is dit probleem nog te repareren en waar zal het in aller waarschijnlijkheid aan liggen.

Had 5 jaar geleden ook zo een probleem en had hem toen open gemaakt. Zag er eigenlijk nog goed uit en kon niets vinden. Wel een beetje stof weggehaald bij het verwarmingselement. Maar toen ik hem weer dicht had en probeerde, deed hij het weer.
Eigenlijk dacht ik toen dat ik de verkeerde stand had ingesteld (de stand luchten).

Toegevoegd na 3 dagen:
Heb hem nu eens eindelijk open gemaakt. Achter boven zit een component met een 120 graden erop. Ik ga er vanuit dat dit het bimetaal is voor beveiliging.
Doorgemeten, meette ik oneindige weerstand. Nadat ik met het rode knop-achtige dingetje heb gefriemeld, met ik nu 0 Ohm.
Maar het is geen knopje, toch voel ik wel een kleine vering.

Ik heb foto's gemaakt en toegevoegd hier. Is dit wellicht het probleem? Plaats nu de aanvulling, zal hem dan weer in elkaar zetten en uitproberen. Het resultaat zet ik weer in de vraag.

Toegevoegd na 3 dagen:
Ja hij lijkt het weer te doen. Wordt in ieder geval weer heet. Nu nog even afwachten hoe lang dit zo blijft bij een volgende droogbeurt.
In ieder geval weet ik welk component het is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo goed als zeker dat uw Clixon een slecht contact maakt. Die zit in serie met uw verwarmingselement en bevat een contactje welke dmv een bimetaal schakelt. Gezien het vermogen van de weerstand durven die nogal eens inbranden. Als u met een Ohmmeter de 2 aansluitingen uitmeet moet u 0 Ohm hebben. Let op want er staat een bepaalde tempreratuur op welke u moet kennen om een nieuwe aan te schaffen.

In veel verwarmingsapparatuur bevindt zich een smeltbeveiliging of bi-metaal contact om oververhitting te voorkomen. Wellicht is deze beveiliging onderbroken. Meet met een universeelmeter of deze beveiliging die in serie met het verwarmingselement staat nog geleidt. Sommige bi-metaalveiligheden zijn trouwens met de hand te resetten, andere moet je vervangen door een nieuwe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100