Ik heb een pfaff naai machine stretch en jeans nu wil mijn voetje niet meer naar beneden. Heeft iemand tips? Alles wat beweegt heeft olie gekregen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Slimste is om even na te laten kijken. Het kan aan de naald, het spoelhuis, de spanning of het voetje zelf evt liggen. Erg ingewikkeld om daar als amateur iets aan te repareren! Als je de machine na laat kijken kan dat bij ABS in Tholen zag ik pas ergens!

Pfaff is een heel goed en degelijk merk. Dus ik verwacht niet dat er echt iets kapot is. (((overigens mocht ik nooit wat oliën van mijn Pfaff leverancier destijds. De gratis onderhoudsbeurten, dan werd dat gedaan)) Haal de draad er uit. Haal het spoeltje er uit. Haal het spoelhuis er uit. Haal de afdekplaat los. Borstel het spoelhuis schoon met het meegeleverde borsteltje. Kijk heel goed of er nergens een stukje draad vastzit. Beweeg daarbij ook met het vliegwiel. Alles wat je dan ziet bewegen kan een stukje draad vast hebben. Kijk hoe het handeltje voor het bewegen van het voetje vast zit. Het is niet voor niets dat er een schroevendraaiertje bij je uitrusting zit. Zit er een schroefje, draai dat dan gerust los.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100